NA24.no

Vollvik tar en Flåklypa

Sist oppdatert:
I Flåklypa sto sjeik Ben Redic Fy Fazan bak Aladdin Oil. Nå vil Idar Vollvik notere et selskap med samme navn.

Onsdag får investorene et nytt oljeselskap å handle i. Da blir Aladdin Oil & Gas listet på Fondsmeglerforbundets OTC-liste.

Største aksjonær i Aladdin er Idar Vollvik, med litt over 25 prosent. En annen investor, Paal Hveem, har litt under 25 prosent. Hveem jobber også med andre oljeprosjekter i Russland.

Aladdin er i ferd med å kjøpe 30 prosent av oljeselskapet Geotechnologia fra et annet unotert selskap, Norwegian Petroleum Group. Etter dette vil Aladdin kontrollere drøyt 70 prosent av Geotechnologia, som leter etter olje i Nord-Russland.

Verdt 220 mill.
Transaksjonen med Norwegian Petroleum Group verdsetter Aladdin til rundt 220 millioner kroner, forutsatt at den blir gjennomført.

Ifølge Aladdin har vestlige geologer ansått sannsynlige reserver til 61 millioner fat i reserver, og beregner dermed markedsverdien på selskapet til 0,60 dollar pr. fat, noe selskapet mener er meget lavt i forhold til andre aktører i Russland.

- Snudd på hodet
Norwegian Petroleum Group har lenge arbeidet i det aktuelle området, men daglig leder Espen Glende i Aladdin har tro på at det skal løsne nå. – Ting er snudd på hodet der borte. Vi har fått inn kompetanse og tilgang på kapital, sier han til NA24 tirsdag kveld.

Nordmannen Vern Aarflot er ansatt som daglig leder i Russland. Han har 11 års erfaring fra oljevirksomhet i Russland, ifølge Aladdin.

Geotechnologia har rundt 3,5 millioner dollar i kontanter, og Glende sier det bør holde til rundt et år etter den planen man har lagt.

Planen er å bore fire brønner i 2006, og være i produksjon før nyttår. Våren 2007 er målet å søke en notering på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere