NA24.no

Vollvik-yA

Sist oppdatert:
Bank og forsikring er det neste store for turboinvestoren.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Idar Vollviks banksatsing yA Holding er blitt tatt opp til notering i gråmarkedet. Vollvik er styremedlem og sitter med rundt 10 prosent av selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Noteringen på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste kommer etter et ønske fra aksjonærene i selskapet.

- Det var en av forutsetningene i emisjonen som vi gjennomførte i mars og gjaldt så snart vi kom på luften, sier administrerende direktør Svein Lindbak til NA24.

Flere kjente navn
Ved siden av Idar Vollvik er det også flere andre kjente navn som dukker opp på eiersiden. Blant de 90 aksjonærene dukker Astrup-familien opp gjennom selskapet Pactum, mens Obos og et par fond fra ABN Amro er også oppført på aksjonærlisten.

Arne Blystads Spencer Trading har en større aksjepost i yA Holding, mens Gunnar Hvammen og Lindbak også er på eiersiden.

John H. Andresens investeringsselskap, Ferd, er også blant de som står på aksjonærlisten til yA Holding.

Ingen børsplaner
yA-sjefen Lindbak sier de ikke har noen planer om å notere seg på Oslo Børs. Først må de begynne å tjene penger før de kan tenke børsplaner.

- Vi skal bruke to-tre år på å gå i pluss, sier Lindbak til NA24.

yA Bank og Forsikring er et nytt norsk finanskonsern som skal tilby alle typer standard bank- og forsikringsprodukter til private. yA Bank og Forsikring samarbeider med butikkjeder og organisasjoner for å lansere sine produkter, heter det i en beskrivelse fra Norges Fondsmeglerforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere