NA24.no

Vollvik-yndling kjøper russisk

Vollviks oljebaby har sikret seg kontroll over et russisk selskap.

Aladdin Oil & Gas har kjøpt seg kontroll over det russiske oljeselskapet Orneftegaz. Dermed har Aladdin økt tilstedeværelsen i Orenburg-området.

NA24 - din næringslivsavis

Kjøpesummen er avtalt til 5,5 millioner dollar, tilsvarende 35 millioner norske kroner.

Aladdin Oil & Gas Company har overtatt 55 prosent av aksjene og har i tillegg flertall i selskapets styrende organer, og har nå fullstendig kontroll over selskapets finansielle og operasjonelle drift.

Venter snarlig produksjon
For å få forlenget lisensen fra myndighetene har Aladdin Oil & Gas Company engasjert et seismikkselskap til å skyte 3D seismikk på lisensen. Orneftegaz innehar en lisens i Orenburg på rundt 63 kvadratkilometer. I perioden 2001-2002 var det produksjon på lisensen, og det er boret totalt seks brønner på lisensen.

- Det er forventet at man relativt raskt kan få en til to brønner i produksjon ved forholdsvis enkle midler. De øvrige brønnene vil kreve overhalinger/workover. Produksjonsmålet for lisensen for 2007 er på 700 til 1000 fat per dag innen utgangen av året, heter det i en kommentar fra daglig leder Espen Glende i Aladdin Oil & Gas.

Selskapet har også planer om børsnotering 2007.

Vollvik med på laget
Turboinvestor Idar Vollvik er største aksjonær i Aladdin Oil & Gas og sitter med 14,5 prosent gjennom selskapet Vollvik Invest. Vollvik har investor Paal Hveem med på laget over aksjonærer i oljeselskapet i gråmarkedet.

Aladdin Oil & Gas Company eier fra før 71,5 prosent av det russiske oljeselskapet OOO Geotechnologica. OOO Geotechnologica har to lisenser i Timian Provinsen i Nordvest Russland på totalt 1.300 kvadratkilometer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere