*Nettavisen* Økonomi.

Vollviks råd til Sharif

Eks-ansatte mener Tommy Sharif behandlet dem som slaver. - Han må ri på pressebølgen, råder Sharifs forbilde.

23.11.06 13:21

Les NA24 på mobil

Dekkongen Tommy Sharif har allerede oppnådd svært mye. Nå kommer Vollvik med gode råd som kan få Sharif til å nå enda lenger.

NA24 - din næringslivsavis

Dekkbaron og Vollvik-beundrer Tommy Sharif har skutt dekkfuglen. Fra å selge dekk og felger fra et fuktig og rått telt i en blindvei, selger han nå dekk i stor stil fra splitter nye lokaler rett ved siden av E6 i retning Gardermoen fra Oslo.

- Behandlet som slaver
Samtidig forteller tidligere ansatte om opp mot 15 timer lange arbeidsdager uten overtidsbetaling, og svært dårlige boforhold hos Sharif. Brakkene ligger på den gamle dekktomten hvor Sharifs dekksenter lå frem til oktober.

- Vi ble behandlet som slaver, sier den polske arbeideren Jaroslaw Mokwinsaki til VG.

Sharif selv nekter ikke for at det er svært dårlige forhold i de ulovlige boligbrakkene.

- Det er absolutt ikke forsvarlig boforhold. Absolutt ikke, sier han til avisen.

LES MER: Klager på Sharifs slum

- Bør ri på pressebølgen
NA24 snakket med Idar Vollvik før saken om forholdene hos Sharif ble kjent. Vollvik sa da at han tror det er fornuftig av Sharif å fortsette den eksponeringen han har i media om han ønsker å nå toppen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Det er nok lurt av Tommy å ri på denne pressebølgen som han nå surfer på, og baksiden... Ja, den kjenner vi jo, sier han.

- Har Sharif gjort noe galt eller dumt ved å opptre i pressen slik han har gjort?

- Kan ikke se at Tommy har gjort noe galt, men når det er sagt har jeg ikke fulgt med alt han har gjort heller. Men når en er så aktiv som Tommy, skal en ikke henge seg alt for mye opp i at en har trådd litt skjevt nå og da, han skal ha kreditt for at han våger og gjør det meste med «glimt i øyet», sier Vollvik.

Superinvestoren har tro på at Sharif kan lykkes enda bedre enn han har til nå så lenge han selv bestemmer seg for det.

- Jeg tror at Tommy er en kar som ville lykkes i det meste han bestemte seg for å legge «sjela» si i! Det er klart at når en skiller seg så mye ut som han gjør, er det alltid noen som vet bedre, og ikke er like begeistret som oss andre, men slikt kan verken Tommy eller andre endre på, og bra er sikkert det, sier Vollvik.

- Vanlig kar
Selv om mange for lengst har gått lei den energiske dekkgutten fra Skedsmo og medieutspillene hans, er det fortsatt mange som applauderer mannens suksess og videre fremgang.

- Mange går rundt med en drøm om å lykkes i noe, og synes derfor at det er flott at en «vanlig» kar som Tommy gjør suksess. At konkurrentene er «surmagete» gir ham enda mer status hos vanlige folk, sier Idar Vollvik til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.Suksessformelen

Sharif på sin side mener at ingenting kommer gratis.

- Min suksess kommer fra hardt arbeid, flaks i eiendomsmarkedet og ved salg av felger og dekk. Så lenge jeg har fornøyde kunder og misfornøyde konkurrenter er målet nådd, sier Tommy Sharif til NA24.

Idar Vollvik, Chess-gründer og aksjemilliardær, mener også mye av Sharifs suksess ligger i mannens personlige egenskaper.

- Tommys viktigste egenskaper er mye energi, glimt i øyet, masse selvironi og at han er smart. Og fremst av alt; han er folkelig, sier Vollvik om hva som er Sharifs suksessformel.

Mediayndling
De siste månedene har Sharif blitt rikskjendis ved å kaste både penger og livlige medieutspill rundt seg. Først kjøpte han en Koenigsegg til mangfoldige millioner, som etter en tur på Rudskogen ente i grøften, dog uten skader. Deretter ga han 100.000 dollar til veldedighet i beste sendetid på Først & Sist.

Han har også uttalt at arbeidsløse innvandrere kan takke seg selv, og tilbudt Mullah Krekar en halv million kroner for å dra fra landet.

Et møte mellom Sharif og Henning Solberg hos VG utløste et veddemål mellom dekkongen og rallykjøreren på 100.000 dollar, som det riktignok aldri ble noe av.

Sharif kastet seg også ut i budrunden om Vollviks mobilnummer, og kjøpte nummeret for 400.000 kroner til inntekt for Leger uten grenser.

Sjåførerlærer og milliardærdrøm
Hans Geelmuyden har i Dagbladet kommentert at Sharifs utspill i media ikke kan være særlig gjennomtenkte, og at slike utspill ikke virker.

Men Sharif har ikke latt seg påvirke av dette og har nå siktet enda høyere ved å være med i Discovery Channels superserie «Europe's richest and most successful people».

Men TV-satsingen stopper ikke der. Dekk-kongen skal på nyåret være programleder for TV3 programmet «Norges verste sjåfør», hvor han skal kåre landets verste sjåfør.

LES MER: Sharif blir TV-sjåfør

Nylig figurerte Sharif også på forsiden av Kapital med sine milliardærdrømmer.

Mye tyder på at siste ordet fra Sharif ennå ikke er sagt. Det store spørsmålet nå er hva han finner på av sprell neste gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.