Gå til sidens hovedinnhold

Vraker Newcastle

Interessen for den engelske fotballklubben har dabbet av.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tidligere har det vært anslått at hedgefondet Polygon skulle være interessert i å kjøpe Newcastle United for 2,8 milliarder kroner, men nå viser det seg at de har mistet interessen, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Det var gjennom konsortiet St James Group at amerikanske Polygon ble rapportert å være en mulig kjøper. Men St James Group holder fortsatt døren på gløtt dersom det skulle komme inn et bud fra noen andre.

Et annet selskap som skal ha vist sin interesse for den tradisjonsrike klubben er Jersey-baserte Belgravia Group.

Aksjemajoriteten i klubben holdes av Sir John Hall som sammen med sønnen eier mer enn 40 prosent. Nest største aksjonær er klubbens styreleder, Freddy Sheperd, som holder 28 prosent.

Kursen i Newcastle steg med over 50 prosent i fjor og fotballaksjer viste seg å generelt være blant de aksjene som gikk best på de europeiske børsene i 2006.

Til eksempel klatret den danske klubben FC Københavns eierselskaps aksjeverdi med over 200 prosent bare i 2006. En del av dette skyldes innsatsen til Ståle Solbakkens disipler i milliardturneringen Champions League. Parken som eier FC København er faktisk verdt over fire milliarder kroner.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget