*Nettavisen* Økonomi.

Vraker Oslo-Bergen

Foto: Axel Kuhlmann (Flickr: abbilder)

20 års arbeid med ny jernbanestrekning mellom landets to største byer rett i søpla.

27.09.12 21:32

Det er 20 år siden Stortinget vedtok å bygge Ringeriksbanen, en ny jernbanestrekning fra Oslo til Hønefoss, og samtidig en mulighet til å kutte kraftig i reisetiden på Bergensbanen.

Nå sier statssekretær Lars Erik Bartnes sier på vegne av samferdselsdepartementet at planene som foreligger ikke holder mål, og at det derfor ikke kan tas noen politisk beslutning for eller mot bygging av Ringeriksbanen. Det skriver aftenposten.no torsdag som siterer Ringerikes Blad.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

Ordfører Kjell B. Hansen (Ap) i Ringerike kommune konstaterer at Ringeriksbanen gjen sendes ut i det blå. Hele befolkningen langs Bergensbanen holdes dermed for narr, hevder Hansen overfor Ringerikes Blad.

Han mener at departementet har en skjult agenda med sin beslutning og viser til det massive presset om å ruste opp InterCity-triangelet mellom Oslo og Skien, Lillehammer og Halden, sier han til Ringerikes Blad.

– De har ikke ønsket å trekke Ringeriksbanen inn i debatten. Nå er den satt på vent nok en gang med et pennestrøk. Det er nesten ikke til å tro og er helt uakseptabelt, sier Hansen til Ringerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.