NA24.no

Værkaoset fortsetter i Trøndelag

Foto: Per Inge Aagaard (TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
Flommen herjer vilt i Trøndelag. Vannet forstetter å stige, over 100 personer er evakuert. Frykten for nye ras er stor.

Det regner fortsatt i Trøndelag, og mer nedbør skal det bli i følge meterologene på Storm selvom regnet er i ferd med å avta.

I går ble flere hus og garasjer tatt av de enorme vannstandene i Nord-Trøndelag.

Vannet stiger
I dag fortsetter vannet å stige, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) onsdag. Mange mennesker er blitt evakuert og flere mindre samfunn isolert.

- Det er bekymringsfult for flere steder. Spesielt utsatt er Namsen-området, Overhalla, Grong og Steinkjærvassdraget, sier stabssjef Geir Ove Heir ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet foretar fortløpende vurderinger av situasjonen, spesielt i forhold til de isolerte områdene.

Er du rammet av flommen? Send dine bilder til vaktsjef@nettavisen.no eller til 1984 (kodeord «natips»)

Jobber på spreng
Heir forteller at så mange som 40 veier er stengt. Blant annet er Rv17 stengt i Overhalla, noe som i praksis gjør at Norge er delt i to.

- Det finnes omkjøring via kystveien med ferge, men hvordan kapasiteten er her, har jeg ikke oversikt over, sier Heir.

Veimyndigheter, kommuner og politi jobber nå på spreng for å holde så mange veier åpne som mulig. Politiet får stadig inn meldinger om veier som må stenges og om ras.

- Det er ikke slik at vi ber folk holde seg hjemme, med man bør i alle fall hente inn informasjon om veiene man har tenkt seg ut på før man setter seg i bilen, sier Heir til TV 2 Nettavisen.

Leteaksjon
I Sør-Trøndelag er situasjonen noe bedre, men litt før klokka 22 tirsdag tok den flomstore Arnevikelva i Åfjord kommune med seg broa på riksvei 715. Et vitne så baklysene på en bil forsvinne i vannmassene da broa kollapset. Bilen er ikke funnet og en person er meldt savnet.

- Leteaksjonen pågår ennå. Så vidt jeg vet er været dårlig. Det meldes om regn og vind, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet gjennopptok onsdag morgen søket ved utløpet av Arnevikelva i Åfjord i Sør-Trøndelag med hjelp fra Røde Kors og redningsskøyta.

- Det er en mann hjemmehørende i Åfjord som er savnet. Et vitne observerte en bil forsvinne i vannmassene tirsdag, sier politiførstebetjent Tor Ivar Olaisen ved Åfjord lensmannskontor til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere