NA24.no

Vurderer 110 km/t i Norge

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
I januar vil Statens vegvesen komme med sin innstilling om fartsgrensen i Norge til bør øke til 110 kilometer i timen eller ikke.

I løpet av 2005 ble fartsgrensen i Norge hevet fra 90 til 100 kilometer i timen på flere strekninger der Vegvesenet fant det forsvarlig.

De gode erfaringene dette gav, gjorde at tidligere samferdselsminister Torild Skogsholm ba Vegvesenet om å utrede muligheten for en videre økning til 110 kilometer i timen.

- Dette vil være vurdert i løpet av januar, sier seksjonsleder Trafikksikkerhet Finn Harald Amundsen i Statens vegvesen på en pressekonferanse tirsdag.

Amundsen ville ikke røpe hvilken vurdering de kommer med, men han sier i samme åndedrag at erfaringene med 100-grense har vært veldig gode.

- Kjørefarten (den gjennomsnittlige hastigheten, red.anm) har økt med bare 1 til 2 kilometer i timen på de strekningene vi har innført 100-grense. Det viser i første omgang at de aller fleste kjørte for fort mens det fremdeles var 90-grense på disse strekningene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere