*Nettavisen* Økonomi.

Vurderer 110 km/t i Norge

Foto: Scanpix

I januar vil Statens vegvesen komme med sin innstilling om fartsgrensen i Norge til bør øke til 110 kilometer i timen eller ikke.

02.01.06 16:42

I løpet av 2005 ble fartsgrensen i Norge hevet fra 90 til 100 kilometer i timen på flere strekninger der Vegvesenet fant det forsvarlig.

De gode erfaringene dette gav, gjorde at tidligere samferdselsminister Torild Skogsholm ba Vegvesenet om å utrede muligheten for en videre økning til 110 kilometer i timen.

- Dette vil være vurdert i løpet av januar, sier seksjonsleder Trafikksikkerhet Finn Harald Amundsen i Statens vegvesen på en pressekonferanse tirsdag.

Amundsen ville ikke røpe hvilken vurdering de kommer med, men han sier i samme åndedrag at erfaringene med 100-grense har vært veldig gode.

- Kjørefarten (den gjennomsnittlige hastigheten, red.anm) har økt med bare 1 til 2 kilometer i timen på de strekningene vi har innført 100-grense. Det viser i første omgang at de aller fleste kjørte for fort mens det fremdeles var 90-grense på disse strekningene, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag