NA24.no

Foto: SAUL LOEB (AFP)

Vurderer flere krisetiltak

Sist oppdatert:
Obama tapte OL-kampen, men vil vinne jobbkampen

USAs president, Barack Obama, holder en tale fra Det hvite hus kort tid etter at han kommer hjem fra Danmark.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere i dag var presidenten i København, der han prøvde å sikre at sommer-OL 2016 ble avholdt i Chicago. USA tapte imidlertid det forsøket, og IOC pekte ut Brasil som vinneren.

Les også: Rio de Janeiro arrangerer sommer-OL i 2016

Imidlertid var det ikke OL-presidenten ville snakke om. Denne fredagen er det nemlig kommet en svært nedslående rapport fra det amerikanske arbeidsmarkedet.

Høyeste ledighet siden 1983
Rapporten viste at rundt 15,1 millioner amerikanere, eller 9,8 prosent av arbeidsstyrken, nå står nå uten arbeid. Så høy har ikke ledigheten vært siden 1983. Det var ventet at 175.000 arbeidsplasser forsvant i forrige måned, ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået Bloomberg. Fasit ble langt verre. 263.000 arbeidsplasser forsvant, viste myndighetenes statistikk.

Les mer: Skuffende ledighetstall fra USA

Presidenten kaller rapporten en ”oppvekkende påminnelse om at fremgang kommer i rykk og napp”. Nå vurderer han nye krisetiltak for å stimulere til vekst i økonomien.

- Nye tiltak
- Jeg jobber tett med mine økonomiske rådgivere for å utforske alle ytterligere muligheter og tiltak vi kan ta for å støtte skapelsen av nye jobber, sier Obama i en tale sent fredag kveld, ifølge Bloomberg News.

I februar satte Obama til i gang en krisepakke på enorme 787 milliarder dollar, eller 4,56 billioner kroner, i et forsøk på å stimulere den hardt rammede økonomien.

Obama påpeker at jobbvekst ofte henger etter økonomisk vekst for øvrig, men sier han vil gjøre han kan for å «akselerere den prosessen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere