NA24.no

Vurderer høyere produksjon

Sist oppdatert:
Noreco vurderer å jekke opp produksjonsmålet.

HOLMENKOLLEN (NA24): Oljeselskapet Noreco vurderer å justere produksjonsmålet for andre halvår. Det opplyser konsernsjef Scott Kerr under sin presentasjon på Paretos olje- og offshorekonferanse

NA24 - din næringslivsavis

Det gjeldende produksjonsmålet er på 12.250 fat oljeekvivalenter per dag, men siden de ligger godt foran skjema så vil de se nærmere på guidingen de har gitt. Det skjer etter at de har gjennomført en nedstengning i forbindelse med planlagt vedlikehold på Siri-feltet.

En måned
Til NA24 sier Kerr at de må først få informasjon knyttet til nedstengningen av Siri-feltet som er planlagt denne måneden før de kan komme med en revidert guiding. Dette fordi Siri står for halvparten av produksjonen. Denne nedstengningen vil ta seks dager.

I august hadde de en produksjon på godt over 15.000 fat om dagen. Når han ser fremover er Kerr også sikker på at de kan komme til å doble produksjonen. Eksisterende portefølje med funn og produserende felt har et potensial der produksjonen og de påviste reservene kan dobles.

Første gang Noreco var og presenterte seg på Paretos konferanse var for fire år siden.

Har en drøm
- Vi hadde en drøm og en bunke med presentasjon. Ikke noe mer. Nå har vi fortsatt en drøm og en bunke med presentasjoner, men vi kan også vise at en stor del arbeid er gjort, sier Kerr.

De har i løpet av denne tiden klart å bygge seg opp til å bli det største uavhengige oljeselskapet på Oslo Børs målt i produksjon. De har også solgt unna oljeservicevirksomheten og blitt et fokusert oppstrømsselskap.

Kerr er også opptatt av å vise til potensialet i det store leteprogrammet de skal gjennom. Flere av feltene har et stort potensial, og han er spesielt opptatt av oppsiden i Gita-feltet og Huntington-funnet.

Han lover også å legge frem et rekordhøyt resultat for 2008. Det skyldes ikke bare den rekordhøye oljeproduksjonen, men at de også har økt egen produksjon. Nå fortsetter arbeidet med å bli det ledende uavhengig selskapet i Nordsjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere