NA24.no

Vurderer minnefondets fremtid

Sist oppdatert:
Annette Thommesens Minnefond har for lite penger, og kan bli nedlagt.

Fondet fikk mye oppmerksomhet høsten 2007 da det kom frem at Venstre-politiker Olaf H. Thommesen ulovlig hadde lånt penger fra sin avdøde mors fond.

NA24 - din næringslivsavis

Thommessen måtte betale tilbake og legge ned nettsiden Tidens Tegn, som også fikk midler fra Annette Thommesens Minnefond. Lotteri- og stiftelsestilsynet avsluttet tilsynssaken etter at Olaf H. Thommesen tilbakebetalte penger, trakk seg som styremedlem og av helsemessige årsaker.

Fondet ga 5000 kroner i stipend i 2006, men siden har man ikke delt ut midler, viser regnskapene for de tre siste årene.

- Poenget er at grunnbeløpet i fondet er veldig lavt, noe som gir liten avkastning. Derfor er vi nå i dialog med Lotteri- og stiftelsestilsynet om hva vi skal gjøre med fondet, sier styreleder Nils H. Thommessen til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Han er i dag eneste styremedlem etter at bror Olaf trakk seg i 2007. Fondet fikk i fjor et underskudd på vel 9400 kroner, og sto ved årsskiftet med 207.300 kroner i Storebrand Bank ASA.

- Det er tre alternativer: å slå sammen fondet med andre fond, stiftelser og lignende med lignende formål, å oppløse fondet og gi pengene til et formål i henhold til stiftelsens formål, eller å få samlet inn mer penger til minnefondet, kommenterer Nils H. Thommessen.

Han mener fondet bør ha en grunnkapital på minst en million for at det skal bli en skikkelig avkastning til å dele ut.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere