Vurderer minnefondets fremtid

Annette Thommesens Minnefond har for lite penger, og kan bli nedlagt.

12.03.09 09:18

Fondet fikk mye oppmerksomhet høsten 2007 da det kom frem at Venstre-politiker Olaf H. Thommesen ulovlig hadde lånt penger fra sin avdøde mors fond.

NA24 - din næringslivsavis

Thommessen måtte betale tilbake og legge ned nettsiden Tidens Tegn, som også fikk midler fra Annette Thommesens Minnefond. Lotteri- og stiftelsestilsynet avsluttet tilsynssaken etter at Olaf H. Thommesen tilbakebetalte penger, trakk seg som styremedlem og av helsemessige årsaker.

Fondet ga 5000 kroner i stipend i 2006, men siden har man ikke delt ut midler, viser regnskapene for de tre siste årene.

- Poenget er at grunnbeløpet i fondet er veldig lavt, noe som gir liten avkastning. Derfor er vi nå i dialog med Lotteri- og stiftelsestilsynet om hva vi skal gjøre med fondet, sier styreleder Nils H. Thommessen til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Han er i dag eneste styremedlem etter at bror Olaf trakk seg i 2007. Fondet fikk i fjor et underskudd på vel 9400 kroner, og sto ved årsskiftet med 207.300 kroner i Storebrand Bank ASA.

- Det er tre alternativer: å slå sammen fondet med andre fond, stiftelser og lignende med lignende formål, å oppløse fondet og gi pengene til et formål i henhold til stiftelsens formål, eller å få samlet inn mer penger til minnefondet, kommenterer Nils H. Thommessen.

Han mener fondet bør ha en grunnkapital på minst en million for at det skal bli en skikkelig avkastning til å dele ut.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag