NA24.no

Vurderer permanent gangbro Bjørvika


TRENGER PERMANENT LØSNING: Den midlertidige tillatelsen for den flytende gangbroen utløper 31.12.2019.
TRENGER PERMANENT LØSNING: Den midlertidige tillatelsen for den flytende gangbroen utløper 31.12.2019. (Estate)
Byrådsavdeling for miljø og samferdsel ber Bymiljøetaten vurdere behovet for en permanent bro mellom Sukkerbiten og Sørenga.

OSLO (Estatenyheter.no): – Det offentlige badeområdet på Sørenga er svært populært, og benyttes av mange når været innbyr til dette. Broforbindelsen er i dag hovedfartsåre for myke trafikanter ut til Sørenga, og benyttes av både beboere og besøkende til næringsvirksomhetene og til badefasilitetene, skriver Byrådsavdeling for miljø og samferdsel i et brev til Bymiljøetaten.

Broen er satt opp med en midlertidig tillatelse fra Plan- og bygningsetaten som utløper 31.12.2019, melder Estate.

I brevet påpekes det at Bjørvika og Sørenga er et utviklingsområde hvor det fortsatt foregår mye utbyggingsaktivitet, og det er store anleggsplasser som foreløpig gjør adkomst til Sørenga tungvint, spesielt for myke trafikanter.

I reguleringsplanen for området er det ikke regulert inn en broforbindelse slik denne finnes i dag. Det er imidlertid flere steder nevnt behovet for å vurdere en permanent broforbindelse, blant annet i «Havnepromenaden i Oslo, Forslag til prinsipp- og strategiplan» som er vedtatt av bystyret.

Les også: Vil fjerne populær gangbro i Bjørvika

Det vises også til Bymiljøetatens pågående arbeid med å vurdere kapasitet og risiko i Sørenga-området i lys av hvor populært tilbudet er blitt.

– Vi har forstått det slik at bryggeanlegget ikke nødvendigvis er dimensjonert for de store folkemengdene som samles der på godværsdager, og imøteser etatens arbeid med å vurdere hvordan kommunen kan tilby et trygt, trivelig og tilgjengelig område for aktuelle brukergrupper, skriver byrådsavdelingen, og fortsetter:

«I lys av disse momentene er det ønskelig at Bymiljøetaten gjør en overordnet vurdering av behovet for en permanent broforbindelse og eventuelle andre avbøtende tiltak for å sikre muligheten for byens befolkning til å komme til og benytte området på en miljøvennlig og trygg måte.»

STAPPFULLT: Den usedvanlig varme sommeren hittil gjør at ekstra mange tar turen til den populære badeplassen. Her fra 30. mai.

Bymiljøetaten blir bedt om å utarbeide et underlag som kan benyttes for en informert vurdering om kommunen skal utrede en permanent broforbindelse mellom Sukkerbiten og Sørenga, eventuelt med andre tilkoblingspunkter enn dagens midlertidige bro.

– Formålet er å gi et best mulig beslutningsunderlag for å vurdere om det er formålstjenlig med en permanent forbindelse der det i dag er en midlertidig bro, og om det eventuelt skal igangsettes konseptvalgutredning eller forprosjekt for en slik permanent forbindelse, heter det i brevet.

Les flere saker fra Estate her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere