NA24.no

VW saksøkes for milliarder i Australia


Den nye konsernsjefen i VW Matthias Mueller har nok å tenke på i disse dager.
Den nye konsernsjefen i VW Matthias Mueller har nok å tenke på i disse dager. Foto: Odd Andersen (AFP)
Et advokatfirma som saksøker Volkswagen på vegne australske bileiere, krever 10.000 australske dollar for hver av de over 90.000 australske bilene med bilgigantens «jukseteknologi».

Advokatfirmaet Maurice Blackburn leverer torsdag et søksmål til en føderal domstol på vegne av australske Volkswagen-, Audi- og Skoda-eiere. Kravet på 10.000 dollar per bil vil bety et totalt erstatningskrav på over 900 millioner dollar, rundt 5,5 milliarder kroner etter dagens kurs.

Selskapet nøyer seg imidlertid med å si at de forventede kostnadene for utslippsjukset beløper seg til «godt over» 100 millioner dollar.

Volkswagen sliter med en global skandale der bilprodusenten må trekke tilbake biler og er saksøkt i en rekke land. Bakgrunnen er at amerikanske tester viste at selskapet har utstyrt dieselbiler med en teknologi som manipulerer utslippstallene. Totalt omfatter juksingen flere enn 11 millioner biler verden over.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere