*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street: - Dette er en stor bekymring for investorene

MOT NEDTUR:  Pilene peker mot en rød start på USA-børsene tirsdag. Foto: Richard Drew (Ap / NTB scanpix)

USA-børsene setter kursen nedover tirsdag.

13.10.15 15:40

Pilene pekte mot en rød start på USA-børsene tirsdag, mens investorene retter blikket mot nye svake Kina-tall og selskapenes resultater for tredje kvartal.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,39 prosent, S&P 500 faller 0,38 prosent og Nasdaq er ned 0,41 prosent.

Også i Europa er børsene svake, med aksjene i Frankfurt, London og Paris ned mellom 1 og 1,7 prosent.

- Nervøsitet for en global resesjon
Handelsstatistikk fra Kina viser fallende import og eksport i september, et signal om fortsatt svak etterspørsel.

Importnedgangen var på 20,4 prosent fra september i fjor, mens eksporten falt mer moderate 3,7 prosent, skriver The Wall Street Journal.

Det gir en liten oppgang i overskuddet på handelsbalansen, fra 60,2 milliarder dollar i august til 60,3 milliarder dollar.

- Veksten i Kina og fremvoksende markeder har bremset siden 2011. Men vil dette påvirke amerikansk og europeisk vekst? Dette er en stor bekymring for investorene, sier sjefstrateg Nick Nelson i UBS til The Wall Street Journal.

Les mer: Nye svake handelstall fra Kina

- Det er nok en gang nervøsitet for en global resesjon. Den store bekymringen er ikke lenger stigende renter, det er bremsende vekst og selskapsresultater. Resultatene starter denne uken og noen av de største bankene rapporterer, så det kommer til å sette tonen, sier visesjef for aksjer Patrick Spencer i Robert W. Baird & Co. til Bloomberg.

Venter på storbanker
Uken er fylt med kvartalsresultater fra flere av de største bankene på Wall Street. Etter stengetid på børsene i dag kommer JP Morgan med tall, mens det i løpet av uken er duket for kjemper som Bank of America, Wells Fargo og Citigroup.

Blant analytikerstanden ventes det en resultatsesong av det svakere slaget. Ifølge estimater samlet inn av Bloomberg ventes det at selskapene i den brede S&P 500-indeksen vil levere en resultatnedgang på 7,2 prosent i tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag