NA24.no

Wall Street: - Ingen vil ta store investeringsbeslutninger

FINANSDISTRIKTET i New York sett fra East River.
FINANSDISTRIKTET i New York sett fra East River. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
USA-børsene i ventemodus før rentemøtet i sentralbanken.

Men investorene stålsetter seg for sentralbankens rentebeslutning, pekte pilene mot en rolig start på USA-børsene onsdag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,2 prosent, det samme er S&P 500 og Nasdaq stiger 0,1 prosent. 

Den amerikanske sentralbanken starter i dag det to dager lange rentemøtet som kan resultere i den første renteøkningen siden 2006.

- Ingen vil ta store beslutninger
Utsikter til høyere renter har vært en tilbakevendende kilde til nervøsitet i aksjemarkedet, som har nytt godt av amerikansk nullrente siden slutten av 2008.

I rentemarkedet prises det ifølge Bloomberg inn en sannsynlighet på 32 prosent for en renteøkning torsdag, ned fra 50 prosent før Kinas valutasvekkelse sendte bølger gjennom markedene.

En undersøkelse gjennomført av The Wall Street Journal viser at omtrent halvparten av de spurte økonomenes forventet renteøkning i september.

Usikkerheten holder investorene på sidelinjen.

- Ingen vil ta store beslutninger om hvorvidt man skal investere eller ikke før Fed, sier aksjestrateg Christian Stocker i UniCredit til WSJ.

- Deler av meg tror markedene vil ha den første økningen overstått. Selv om det ikke skjer denne gangen, kommer vi fortsatt til å spekulere om en ved oktober- og desember-møtet, sier forvalter Ben Kumar i Seven Investment Management til Bloomberg.

Stabil inflasjon
På makrosiden vise ny statistikk at fallende energipriser fortsatt demper amerikansk konsumprisvekst.

Justert for mat og energi er prisveksten høyere, med en tolvmånedersvekst på 1,8 prosent i august, det samme som i juli.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere