*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street åpner forsiktig

Aksjemarkedet i New York starter nølende etter rekordkjøret de siste dagene.

20.12.06 20:42

Børsene i USA har fått en forsiktig åpning og markedet leter etter noen retning. Gårsdagens rekordjag er foreløpig tatt en pause. Det er få retninger og lite nytt investorene har å forholde seg til.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones åpner helt flatt på 12.469,87 poeng. Aksjene på den bredere S&P 500-indeksen stiger så smått 0,04 prosent til 1.426,06 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir løftet 0,24 prosent til 2.435,38 poeng.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Igjen er det milliardoppkjøp som stjeler mye av oppmerksomheten til investorene. Ericsson har bladd opp nesten 13 milliarder kroner, 2 milliarder dollar, for Redback Networks.

I tillegg er fusjonspartnerne Arcelor og Mittal i ferd med å kjøpe opp Sicartsa for 1,44 milliarder dollar. Selskapene er snart verdens største stålprodusent og har planer om å vokse videre.

Oljeprisen har styrket seg i forkant av dagens oljelagerstatistikk. De amerikanske myndighetene sender hver uke ut tall som viser hvordan oljelagrene utviklet seg i den siste uken. Det er ventet at oljelagrene fortsetter den nedadgående tendensen etter at raffinerikapasiteten har økt.

Tåke har også forårsaket forsinkelser i forbindelse med leveranse av olje til havnene i Houston. Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 63,68 dollar ved råvarebørsen i New York.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.