NA24.no

Wall Street åpner opp

Sist oppdatert:
Sterke salgstall i april fra flere ledende butikkjeder sender de amerikanske aksjene opp torsdag.

Industriindeksen Dow Jones åpner opp 0,40 prosent til 11.446,08 poeng, mens aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen er opp 0,33 prosent til 1.312,14 poeng.

Teknologitunge Nasdaq-indeksen har fått fart på seg og stiger 0,50 prosent til 2.315,42 poeng.

Flere sterke kvartalstall fra en rekke detaljhandlere sender de amerikanske aksjemarkedene opp torsdag ettermiddag.

Kjente butikkjeder som Wal-Mart, Costco Wholesale og Nordstrom leverte bedre salgstall enn ventet i forrige måned og markedet ser positivt på at forbrukerne brukte mer penger i april.

I forrige uke stilte flere amerikanere seg i kø for å motta arbeidsledighetstrygd for første gang. Det var ingen dramatiske økning, men antallet førstegangssøkende til stønad i forbindelse med arbeidsledighet økte med 5.000 i forrige uke til 322.000.

Det var på forhånd ventet at antallet førstegangssøkende skulle falle til 310.000.

Torsdag ble det også sluppet tall over produktiviteten i USA. Produktiviteten økte med 3,2 prosent, mens markedet hadde ventet at produktiviteten økte med rundt 3 prosent. Dette er positivt for USA siden hver arbeidstime gir bedre avkastning.

Noe som er verre er at arbeidskostnadene økte med 2,5, mens det var ventet en økning i kostnadene på 1,3 prosent. Den gjennomsnittlige timeprisen økte med 5,7 prosent.

Dette kan tyde på at lønningene begynner å presses opp, noe som igjen kan skape frykt for inflasjon og dertil økte renter.

Oljeprisen faller videre og handles i øyeblikket for godt under 71 dollar fatet.

Børsene eller i Europa har også en sterk utvikling denne dagen. Den europeiske sentralbanken har vedtatt å ikke heve renten, men sier de ønsker et mer gjennomsiktig oljemarked. Den tyske DAX-indeksen stiger 0,76 prosent, mens FTSE 100 i London stiger 0,30 prosent.

I Paris er CAC 40 opp 0,71 prosent, mens børsene i Stockholm og København stiger henholdsvis 0,28 og 0,62 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere