NA24.no

Wall Street-banker bommer igjen

De tapte stort på subprimekrisen. Nå har de gått på en ny bombe.

De store amerikanske investeringsbanken hadde enorme tape på den mye omtalte subprime-krisen. Her tapte bankene på mislighold av lån med dårlig sikkerhet.

NA24 - din næringslivsavis

Nå ser det ut som enkelte av de amerikanske storbankene har gjort det igjen.

Tap på nytt veddemål
Ifølge Wall Street Journal har noen av Wall Streets største investeringsbanker store tap fra et marked som snudde fra nedgang til oppgang. I andre kvartal har deres hedging, eller veddemål på ettervirkningene av subprimekrisen, slått feil.

Bankkjempen Lehman Brothers ser ut til å være hardest rammet, med nedskrivninger og tap på ineffektiv hedging trolig på 1,5 milliarder dollar til 2 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal. Morgan Stanleys hedgetap er trolig på halvparten av tapene til konkurrenten Lehman, spekuleres det.

1500 milliarder
Verdens største banker har rapportert kreditttap og nedskrivninger relatert til det amerikanske subprime-markedet på 312 milliarder dollar, eller drøye 1500 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

I etterkant av dette har UBS, Citigroup og Merrill Lynch & Co. hentet inn omtrent 217 milliarder dollar i kapital. Nå kan de altså notere seg for nye tap på ettervirkningene av subprimekrisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere