*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street faller tilbake

Foto: Mary Altaffer

Positive nyheter til tross, tungvekterne trekker ned USA-børsene.

28.08.09 19:07

Etter å ha startet dagen sterkt faller USA-børsene ned i negativt terreng.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-indeksen klarer seg fortsatt best av de tre nøkkelindeksene med et fall på 0,45 prosent til 2018,60,22 poeng ved 19-tiden norsk tid.

Den kjente Dow Jones-indeksen faller 0,63 prosent til 9.520,69 poeng, mens aksjene på den brede S&P 500-indeksen detter 0,56 prosent til 1.025,25 poeng.

Mye tyder på at indeksene rett og slett er overmodne for en liten korreksjon. Dow Jones-indeksen har steget sammenhengande i åtte dager, og flere velger nok å gevinstsikre før helgen setter inn. Fallet ledes an av tungvektere som Wall Mart og McDonalds.

Sterke tall
Fallet trosser en rekke gode makrotall

De amerikanske myndighetene har kommet med statistikk som viser at konsumentene økte forbruket for tredje måned på rad. I juli steg forbruket med 0,2 prosent. Det var like under forventningene i markedet. Samtidig forble inntektene uendret, mens spareraten gikk noe ned.

Les mer: Nå løsner de på livremmen

Forbrukerne ser noe lysere på fremtiden og en sentimentundersøkelse viser at det særlig er forventningene som er i bedring. En undersøkelse fra universitet i Michigan viser at forbrukersentimentet ble på 65,7 poeng i august. Det er en nedgang fra 66 poeng i juli, men bedre enn økonomene anslag. Det er også en bedring sammenlignet med foreløpige tall som kom for to uker siden.

Les mer: Økte forventninger blant forbrukerne

Gode IT-resultater
I tillegg har det kommet en del positivt nytt på teknologifronten.

Intel opplever en større etterspørsel etter brikker og mikroprosesser og det gjør at det hever egne forventninger til både inntekter og marginer. I tredje kvartal tror de omsetningen vil ligge rundt ni milliarder dollar pluss/minus 200 millioner dollar. Det er en oppjustering fra 8,5 milliarder dollar.

Bruttomarginen er samtidig forventet å ligge i øvre halvdel av intervallet på 53 prosent pluss/minus to prosentpoeng.

Aksjen stiger på det positive resultatvarselet.

Les mer: Positivt varsel fra Intel

Dell vil også vies en del oppmerksomhet etter at de har lagt frem sitt resultat etter andre kvartal. Torsdag kveld kom rapporten som viser den finansielle utviklingen i månedene mai til juli.

Tallene viser at resultatet falt til 472 millioner dollar i kvartalet fra 616 millioner i tilsvarende periode året før. Fordelt per aksje ble resultatet svekket til 0,24 dollar fra 0,31 dollar.

For årets andre kvartal inneholder det restruktureringskostnader på 0,04 cents per aksje, og justert for dette ville resultatet vært på 0,28 dollar per aksje. Analytikerne ventet at Dell ville få et resultat på 0,22 dollar per aksje, skriver Marketwatch.

Omsetningen falt i løpet av ett år til 12,76 milliarder dollar fra 16,4 milliarder dollar i andre kvartal i 2008. Analytikerne ventet en omsetning på 12,6 milliarder dollar for kvartalet.

Selv om selskapet ikke ga noen guiding så sa konsernsjef Michael Dell at han venter at omsetningen vil bli sterkere i andre halvdel av året enn i første.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag