NA24.no

Wall Street fulgte oljeprisen

Sist oppdatert:
Et hopp i oljeprisene og energisektoren gjorde at det amerikanske aksjemarkedet steg onsdag etter tirsdagens fall.

Den noe høyere avslutningen onsdag hjalp både Dow Jones-indeksen og S &P 500 å komme seg etter tirsdagens nedgang, det største fallet på fire måneder, melder Reuters.

Exxon Mobil-askjene steg med 0,7 prosent til 56.25 dollar på New York Stock Exchange, og støttet opp på både Dow Jones og S&P 500.

Prisen på amerikansk råolje i februar gikk opp 1,66 dollar til 59.82 dollar per fat.

- De økte oljeprisene løfter aksjene i hele energisektoren, sier Thim Ghiskey, investeringsdirektør i Solaris Asset Mangagement i Bedfor Hills, New York.

Han la til at det også var sikre mengder av salg, noe som bidro til å løfte resten av markedet.

Dow Jones industri-indeksen gikk opp en brøkdel av det den gikk ned I går, med 0,17 prosent, S&P 500-indeksen steg med 0,13 prosent. Samtidig gikk Nasdaq opp 0,09 prosent.

Ebays aksjeverdi steg 1,4 prosent, og bidro til den meste av oppgangen på Nasdaq onsdag. Men mest dro Apple Comuter Inc, som kunne melde om storsalg av iPod til jul.

Wall Street fikk også en hyggelig melding rett før børsåpning, da konsumprisindeksen i USA hadde steget til høyde, 103,6, til nivået før orkanen Katrina og svingningene i oljeprisen.

Industrikonglomeratet 3M var best på Dow Jones med en oppgang på 1,1 prosent. I tillegg til Exxon Mobile var American International Group , Boeing Co, DuPont Co og Wal-Mart Stores med på å dra opp.

Oljeprisene løftet også Chevron Corp og Conoco Phillips.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0.17% til 10,796.26

Nasdaq +0.09% til 2,228.94

S&P 500 +0.13% til 1,258.17

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere