NA24.no

Wall Street halter videre

Sist oppdatert:
De amerikanske investorene holder seg i ro dagen før presidentvalget.

Dagen før amerikanerne skal velge hvem som skal lede nasjonen de neste fire årene er det stille på New York-børsene.

NA24 - din næringslivsavis

Det er ikke store utslag på de ellers så volatile indeksene. Den brede S&P 500-indeksen vaker rundt nullpunktet og står halvveis inn i handelsdagen med en nedgang på fattige 0,01 prosent til 968,61 poeng. Industriindeksen Dow Jones løftes 0,22 prosent til 9.345,96 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq Composite legger på seg 0,8 prosent til 1.734,79 poeng.

Fall i byggeinvesteringer
I USA ble det sluppet to makrorapporter mandag ettermiddag. Den ene rapporten viser utviklingen i byggeinvesteringene. Statistikken fra det amerikanske handelsdepartementet viste at byggeinvesteringene falt med 0,3 prosent i september. Analytikerne ventet ifølge Bloomberg at investeringene i bygg- og anleggsbransjen falt med 0,8 prosent.

Les mer:Oppløftende fra byggenæringen

Skuffende fra innkjøpssjefer
Samtidig kom det en innkjøpsindeks som følger holdningen blant innkjøpssjefene innen tjenesteytende næring. ISM-indeksen for den tjenesteytende sektoren kom inn på 38,9 i oktober. Det var på forhånd ventet 41,5. Dette er det laveste nivået siden september 1982.

- Når man treffer nivåer som er like som resesjonen på tidlig 1980-tallet, kan man ikke være veldig optimistisk på kort sikt, sa Joel Naroff, sjef i Naroff Ecenomic Advisors til Marketwatch.

Les mer:Svak innkjøpsindeks

Fallende renter
I forrige uke kuttet den amerikanske sentralbanken styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 1 prosent. Det har allerede gitt effekt i markedene. Pengemarkedsrenten Libor viser et fall til 2,86 prosent og er ned for 16 dag på rad. Denne uken er det duket for rentemøter i Bank of England og hos den europeiske sentralbanken, og forventningene tilsier at disse vil kutte renten med tilsvarende.

- Vi ser noe lettelse i forbindelse med kredittkrisen, men vi fortsetter å få elendig økonomiske tall for minst de neste tre til seks måneder, om ikke lenger, og resultatene vil vise det samme, sier investeringsdirektør Paul Nolte hos Hinsdale Associate til Marketwatch.

Mandag slapp EU sine utsikter for de kommende månedene. Allerede slår de fast at eurosonens økonomi er i en resesjon, og at veksten vil forbli lav i tiden fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere