NA24.no

Wall Street i rødt

Sist oppdatert:
Aksjefuturene peker ned i forkant av at handelen på Wall Street åpner. Følg utviklingen her.

De amerikanske aksjefuturene indikerer at Wall Street kommer til å starte dagen noe lavere enn hva indeksene sluttet på i går.

Dow Jones ligger an til å starte dagen med en nedgang på 0,32 prosent, mens teknologiaksjene indikeres ned. Nasdaq-futurene peker ned 0,12 prosent. Det ligger også an til en nedgang blant aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen.

I gårsdagens handel endte børsene i New York opp til tross for stadig økende bekymring for rentehevinger. Den nye sentralbanksjefen i USA, Ben Bernanke, har i en tale tidligere i uken indikert at styringsrenten vil komme til å heves. Enkelte aktører i markedet venter nå at renten mellom bankene i USA vil komme til å komme opp i 5 prosent innen juli.

Dow Jones var i går på rekordjakt er nå ikke langt fra toppnoteringene fra år 2000. Industriindeksen har ikke vært høyere siden mai 2001, spørsmålet nå er om indeksen kan klare sette nye rekorder i dag.

Teknologiaksjene klarte også å stige i verdi selv om Microsoft tynget med skuffelsen rundt lanseringen av Windows Vista.

Oljeprisen stiger som følge av at størrelsen på de amerikanske oljelagrene ikke svarte til forventningen i markedet. Markedet hadde ventet at oljelagrene skulle fortsette å vokse, men fasiten viser at lagrene falt noe tilbake for første gang på seks uker.

Tall fra de amerikanske myndighetene viser at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd økte med 11.000 til 302.000 personer. Samtidig ble det sluppet statistikk som viser at antallet langtidsledige holder seg stabilt på rundt 2,5 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere