NA24.no

Wall Street jobber seg opp

Sist oppdatert:
Gode jobbtall gjør at optimistene har satt seg i førersetet når Wall Street stiger.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,31 prosent til 12.117,71 poeng. Den brede S&P 500-indeksen blir løftet 0,23 prosent til 1.381,17 poeng. Teknologiaksjene på Nasdaq-indeksen blir løftet 0,29 prosent til 2.373,59 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Verdens største mediekonsern Time Warner hadde i tredje kvartal et langt bedre resultat etter at omsetningen økte med syv present. Det var kabel-TV og televisjonssatsingen som bidro til resultatoppgangen. Internettinntektene falt etter at modemkundene forsvinner fra AOL.

Følg Nasdaq

Burger King melder at regnskapsårets første kvartal økte til 40 millioner dollar fra 22 millioner dollar i same periode året før. Inntektene økte med 7 prosent til 546 millioner dollar med omsetningen ved eksisterende butikkene økte med 2,4 prosent. Restaurantkjeden venter at omsetningen vil stige med mellom 6 og 7 prosent og at resultatet vil bli 20 prosent høyere.

Den månedlige arbeidsrapporten fra ADP viser at det ble skapt 128.000 nye jobber i privat sektor i oktober. De tre foregående månedene ble det i snitt skapt 95.000 nye jobber i måneden, viser statistikken.

- Når du har data som viser at økonomien fortsatt vokser i et anstendig tempo som åpenbart hjelper et marked som har vært bekymret for lavere vekst, sier John Hughes Epiphany Equity Research til Marketwatch.

På fusjons og oppkjøpsfronten, melder New York Times at den nest største legemiddelbutikkkjeden i USA, CVS, er i samtaler om å kjøpe opp det ledende farmasøytiske selskapet Caremark Rx.

Oljeprisen stiger igjen i forkant av at de ukentlige oljelagertallene fra det amerikanske oljedirektoratet. Førstekontraktene på referanseoljen WTI, som blir handlet ved råvarebørsen i New York, koster 58,65 dollar per fat.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere