NA24.no

Wall Street-legende er død

Bruce Wasserstein, Lazard
Bruce Wasserstein, Lazard Foto: SHIHO FUKADA (Scanpix)
Sist oppdatert:
Arkitekten bak flere av tidenes største oppkjøp er borte.

En av Wall Streets mest innflytelsesrike personer, Bruce Wasserstein (61), døde onsdag.

Wasserstein ledet investeringsbanken Lazard, og var kjent for å ha vært arkitekten bak flere av de mest kjente fusjoner og oppkjøp i forretningsverdenen. Opp gjennom årene skal han ha opparbeidet seg et rykte som en briljant, men meget tøff forhandler som alltid maktet å få til en avtale.

Ifølge Reuters har Wasserstein vært en fremtredende bankmann siden 1970-tallet og skal ha vært med å megle mer en 1.000 transaksjoner til en verdi av mer enn 250 milliarder dollar, inkludert fusjonen mellom Time og Warner Brothers. I det siste skal han ha vært involvert i fusjonsprosessen mellom Kraft Foods og Cadbury.

Søndag kunngjorde Lazard at wasserstein var innlagt på sykehus med uregelemessig hjerterytme og at tilstanden hans var alvorlig. Onsdag opplyste selskapet om hans død.

Visekonsernsjef Steven Golub er utpekt til å overta lederstolen i Lazard.

Ifølge Forbes' liste over de 400 rikeste amerikanerne så hadde Bruce Wasserstein 147. plassen. Han var ifølge tidsskriftet verdt 2,2 milliarder dollar. Han fikk noe av formuen etter at han solgte Wasserstein Perella & Co på toppen av bullmarkedet ved årtusenskiftet. Kjøperen var den tyske banken Dresdner Bank, og dermed ble meglerhuset Dredsner Kleinwort Wasserstein dannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere