NA24.no

Wall Street peker ned

Sist oppdatert:
Det ser ut til å bli en ny tung dag for meglerne på Wall Street.

Pilene før åpning av aksjehandelen i New York peker mot en ny turbulent dag med fall. Uroen rundt lånemarkedet og de såkalte subprimelånene blusset opp igjen tirsdag og uroen ser ut til å fortsette onsdag ettermiddag når handelen åpner i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Det eneste positive fra det amerikanske markedet i dag er inflasjonstallene for juli som viste at prisene fortsatt viser kun svak oppgang. Inflasjonstallene kom inn på konsensus.

Futureshandelen mot Dow Jones-indeksen indikerer et fall på 0,5 prosent fra åpningsbjellen på New York Stock Exchange ved 15-tiden norsk tid.

Kontant frist
Blant faktorene som skaper usikkerhet i dag er forfall for å trekke kontanter ut av en rekke hedgefond, hvor det er 45 dagers oppgjørsfrist. Dermed må salgene skje i dag, skal investoren ha oppgjør før utgangen av tredje kvartal.

Det asiatiske markedet fikk også en del medfart i natt, og japanske banker meldt i natt om tap i forbindelse med eksponering i subprimemarkedet. Det europeiske aksjemarkedet har fulgt trenden fra Wall Street tirsdag kveld, og de viktigste markedene er ned mellom 0,8 og 1,5 prosent.

Ingen bedring i Oslo
Etter en forventet svak åpning onsdag morgen har Oslo Børs falt videre utover formiddagen.

Rett før 13-tiden onsdag var hovedindeksen ned 2,2 prosent i Oslo som følge av den internasjonale børsuroen rundt det amerikanske lånemarkedet. Fallene startet igjen i USA tirsdag kveld og har fortsatt rundt kloden i løpet av natten og formiddagen.

Taperlisten omfattet over 130 selskaper på Oslo Børs ved 13.-tiden, men 20 kunne notere oppgang. 218 aksjer var uendret.

Det er bredt fall også i Europa onsdag med de viktigste børsene, Frankfurt og London, ned en knapp prosent.

En oppgang i oljeprisen på 0,7 prosent så langt onsdag har heller ikke kunnet bremse det norske børsfallet, tross oljesektoren tungevekting i indeksen. Statoil og Hydro var ned henholdsvis 2,5 og 2,7 prosent ved 13.tiden.

Resultatrush
Det har vært et nytt resultatrush på Oslo Børs onsdag med mer enn ti selskaper som har lagt frem tall. Mest fokus var det på oppdrettsgiganten Marine Harvest Group. Etter fall fra åpning steg aksjen utover. Ved 13-tiden var aksjen opp 1 prosent tross manglende innfrielse av forventningene. Oppgang i lakseprisen og signalene fra selskapet har snudd fallet.

Ellers på den korte vinnerlisten var også andre oppdrettsaktører som Salmar og Lerøy Seafood å finne etter hoppet i lakseprisen meldt av SSB tidlig onsdag formiddag.

Av de andre selskapene som har rapportert onsdag, er Crew Minerals, Simtronics og Solstad Offshore på vinnerlisten.

En av de store taperne i dag er forvaltningsselskapet Acta, som tross gode resultater blir rammet av børsuroen. Gullselskapet Crew Gold ser heller ikke ut til å ha innfridd markedets forventninger og er ned 4,6 prosent.

Gassgiganten Bergesen Worldwide Shipping slet også i andre kvartal og ser sendt ned 4,5 prosent onsdag.

Onsdagens nøkkeltall:

Dow Jones - 1,57% til 13.028,92

Nasdaq - 1,70% til 2.499,12

S&P 500 - 1,82% til 1.426,54

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere