NA24.no

(Scanpix)

Wall Street reiser seg

Sist oppdatert:
De amerikanske børsene stiger kraftig.

USA-børsene stiger fra start onsdag, og dermed smitter den kraftige oppgangen i Europa over Atlanteren.

NA24 - din næringslivsavis

I går endte dagen på nytt bunnivå i det S&P 500-indeksen endte under 700 for første gangs siden oktober 1996.

Den brede indeksen S&P 500 stiger 1,81 prosent til 708,91 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq er opp 1,77 prosent til 1,344,98 poeng. Industribaserte Dow Jones stiger 1,72 prosent til 6,841,46 poeng.

Nye jobbras
Investorene ser ut til å ignorere nye svake nøkkeltall. På forhånd ble en indikator på fredagens arbeidsmarkedsrapport lagt frem i form av ADP-rapporten. Den viste at det trolig forsvant697.000 stillinger fra lønningslistene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det viser en undersøkelse fra analysebyrået ADP. Ifølge Bloomberg News forventet økonomene at rapporten ville vise en nedgang på 630.000.

Størst er nedgangen i mellomstore bedrifter. Selskapene med mellom 50 og 499 ansatte opplevde at 314.000 stillinger forsvant i årets andre måned, mens de små bedriftene med mindre enn 50 ansatte så at 262.000 stillinger forsvant i februar. Blant de store bedriftene med mer enn 499 ansatte forsvant 121.000 jobber.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Det skarpe fallet i sysselsettingen i små - og mellomstore bedrifter er en klar indikasjon på at resesjonen begynner å spre seg godt utover produksjons- og boligrelaterte aktiviteter, kommenterer Joel Prakken i Macroeconomic Advisers i en pressemelding.

Senere på dagen blir flere nøkkeltall frigitt.

Hovedindeksen for ISM-tjenester ventes å falle til 41 poeng i februar fra 42,9 i januar. På slutten av dagen offentliggjør den amerikanske sentralbanken en ny månedsrapport fra sitt regionale nettverk, kalt Beige Book. Rapporten beskriver den økonomiske utviklingen i ulike deler av USA.

Nye tiltak i Kina
De globale aksjemarkedene stiger også på optimisme om at myndighetene vil innføre ytterligere tiltak for å komme svekket vekst i den kinesiske økonomien til livs. Torsdag er det ventet at Kinas statsminister Wen Jiabao kommer til å annonsere en ny krisepakke på 585 milliarder dollar i et forsøk på å få opp veksten i verdens tredje største økonomi.

Dårligere enn fryktet
Billigkjeden Costco har lokket kundene til butikkene med å tilby rabatter. Det er blitt synlig i regnskapene. For kvartalet som ble avsluttet 15. februar fikk selskapet et resultat på 239,7 millioner dollar eller rundt 55 cents per aksje. Det er en nedgang fra 327,9 millioner eller 74 cents per aksje fra samme kvartal året før.

Ifølge estimater fra FactSet Research forventet analytikerne at billigkjeden ville legge frem et resultat på 61 cents per aksje.

Boligprodusenten Toll Brothers klart å redusere tapet i første kvartal, men skuffer likevel med svakere tall enn forventet. I kvartalet som ble avsluttet 31. januar fikk selskapet et tap på 88,9 millioner dollar eller 55 cents per aksje. I tilsvarende periode året før hadde de et tap på 96 millioner dollar eller 61 cents per aksje. Omsetningen ble mer enn halvert til 409 millioner dollar fra 842,3 millioner dollar.

Analytikerne forventet et resultat på 52 cents per aksje fra en omsetning på 425,3 millioner dollar, viser estimater fra Thomson Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere