*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street rett ned

SPENT STEMNING: Torsdag kan bli en tung dag på Wall Street. Foto: Spencer Platt (Afp / NTB scanpix)

-Investortilliten er skjør. Markedene er usikre.

24.09.15 16:07

Pilene pekte mot en tung børsåpning i USA torsdag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 1 prosent, S&P 500 faller 0,8 prosent og Nasdaq er ned 0,8 prosent.

Vedvarende usikkerhet om verdensøkonomien og den amerikanske sentralbankens rentesetting tynger amerikanske aksjer, påpeker enkelte.

- Alle forsøker å finne ut hva som skjer i fremvoksende markeder og hvordan det vil påvirke global økonomi. Det er fortsatt mye usikkerhet og nøkkeltallene har ikke vært betryggende, sier strateg Alessandro Bee i Bank J Safra Sarasin, til Bloomberg.

- Investortilliten er skjør. Markedene er usikre etter Feds avgjørelse, sier aksjestrateg James Barty i Bank of America Merrill Lynch til The Wall Street Journal.

Kutter prognosene
Den amerikanske banken Citigroup kutter nok en gang i utsiktene for verdens økonomiske vekst.

For inneværende år ser nå bankens økonomer en global BNP-vekst på 2,6 prosent, mot 2,7 prosent ved forrige korsvei, med bakgrunn i økt nedsiderisiko fra Kina.

For 2016 kuttes global vekst til 2,9 fra 3,1 prosent. For kun fire måneder siden ventet banken en vekst på 3,5 prosent.

- Vi kutter prognosene i en rekke land denne måneden, inkludert USA, eurosonen og Storbritannia og mange fremvoksende markeder. Dette er den fjerde nedgraderingen på rad i vår globale vekstprognose og den samlede nedgraderingen er den største siden 2011, skriver Citi-økonomene i en rapport.

Arbeidsmarked i bedring
På makrosiden indikerer den ukentlige oversikten over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd at bedringen i det amerikanske arbeidsmarkedet er i rute.

Antall nye dagpengesøkere steg med 3.000 til 267.000, men er fortsatt på lave nivåer.

I august var det nullvekst i ordreinngangen for varige goder hos amerikanske produsenter, mot en vekst på 0,4 prosent måneden før, og også lavere enn ventet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.