NA24.no

Wall Street rett ned


SPENT STEMNING: Torsdag kan bli en tung dag på Wall Street.
SPENT STEMNING: Torsdag kan bli en tung dag på Wall Street. Foto: Spencer Platt (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
-Investortilliten er skjør. Markedene er usikre.

Pilene pekte mot en tung børsåpning i USA torsdag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 1 prosent, S&P 500 faller 0,8 prosent og Nasdaq er ned 0,8 prosent.

Vedvarende usikkerhet om verdensøkonomien og den amerikanske sentralbankens rentesetting tynger amerikanske aksjer, påpeker enkelte.

- Alle forsøker å finne ut hva som skjer i fremvoksende markeder og hvordan det vil påvirke global økonomi. Det er fortsatt mye usikkerhet og nøkkeltallene har ikke vært betryggende, sier strateg Alessandro Bee i Bank J Safra Sarasin, til Bloomberg.

- Investortilliten er skjør. Markedene er usikre etter Feds avgjørelse, sier aksjestrateg James Barty i Bank of America Merrill Lynch til The Wall Street Journal.

Kutter prognosene
Den amerikanske banken Citigroup kutter nok en gang i utsiktene for verdens økonomiske vekst.

For inneværende år ser nå bankens økonomer en global BNP-vekst på 2,6 prosent, mot 2,7 prosent ved forrige korsvei, med bakgrunn i økt nedsiderisiko fra Kina.

For 2016 kuttes global vekst til 2,9 fra 3,1 prosent. For kun fire måneder siden ventet banken en vekst på 3,5 prosent.

- Vi kutter prognosene i en rekke land denne måneden, inkludert USA, eurosonen og Storbritannia og mange fremvoksende markeder. Dette er den fjerde nedgraderingen på rad i vår globale vekstprognose og den samlede nedgraderingen er den største siden 2011, skriver Citi-økonomene i en rapport.

Arbeidsmarked i bedring
På makrosiden indikerer den ukentlige oversikten over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd at bedringen i det amerikanske arbeidsmarkedet er i rute.

Antall nye dagpengesøkere steg med 3.000 til 267.000, men er fortsatt på lave nivåer.

I august var det nullvekst i ordreinngangen for varige goder hos amerikanske produsenter, mot en vekst på 0,4 prosent måneden før, og også lavere enn ventet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere