NA24.no

Wall Street skjelver

Børsene i New York åpner straks etter rystelsene fra raset før helgen.

Investorene på Wall Street ser ut til å ha benyttet helgen til å summe seg etter kursraset fredag. Futureshandelen peker mot en positiv start på dagen.

NA24 – din næringslivsavis

S&P 500-futuren stiger 0,33 prosent, mens Nasdaq-futuren løftes 0,48 prosent. Dow Jones Indicative er riktignok ned 0,69 prosent.

Fredag var en av de verste børsdagene på nærmere ett år. De tre toneangivende nøkkelindeksene ble sendt ned rundt 3 prosent. Det var særlig en voldsom oppgang i oljeprisen og rapporten som viser at ledigheten øker i verdens største økonomi som dro børsene ned.

Mandag ser det ut til at investorene har kommet seg etter den voldsomme reaksjonen. Oljeprisen har mistet noe av styrken og det blir tatt godt i mot. Frykten er at den høye oljeprisen skal gi tiltagende inflasjon og skape problemer for den amerikanske sentralbanken. Da kan stagflasjon bli gjeldende siden den amerikanske økonomien er enten på vei inn i en resesjon eller allerede inne i en tilbakegang.

Lehman Brothers har sendt ut et resultatvarsel der de regner med å legge frem det første underskuddet siden selskapet gikk på børs i 1994. Tapet ser ut til å bli på 2,8 milliarder dollar i andre kvartal, eller rundt 5,14 dollar per aksje. Det er en nedgang fra 489 millioner dollar eller rundt 0,81 dollar per aksje i overskudd i årets første kvartal. I samme periode i fjor hadde de et resultat på 1,3 milliarder dollar eller rundt 2,21 dollar per aksje.

Nå skal de styrke den finansielle posisjonen ved å hente inn 6 milliarder dollar. De siste ukene har det vært spekulert i at Lehman Brothers må hente opptil 5 milliarder dollar, men spekulasjonene lå for lavt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere