*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street snur opp

Børsene i New York klatrer etter dårlig start.

27.04.07 16:36

Dow Jones løftes til over torsdagens sluttrekord fredag ettermiddag. Etter en tung start stiger den kjente industriindeksen til 13.120,53 poeng, en oppgang på 0,11 prosent. Teknologiaksjene får drahjelp av Microsoft og sender Nasdaq opp 0,23 prosent til 2.560,30 poeng. Den brede S&P 500-indeksen er ned 0,10 prosent til 1.492,93 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Microsoft leverte et resultat på 4,93 milliarder dollar, eller 50 cent per aksje. I samme kvartal året før var nettoresultatet på 2,98 milliarder dollar, eller 29 cent pr. aksje. Omsetningen steg samtidig med 32 prosent til 14,4 milliarder dollar. I snitt hadde analytikerne ventet et resultat på 46 cent per aksje av en omsetning på 13,9 milliarder dollar.

Følg utviklingen på verdens børser her.

Den amerikanske veksttakten avtar, mens forbrukernes tillit kom inn bedre enn ventet. Det er stikkordene for dagens makropakke fra USA.

Bedre enn ventet
Sentimentmålingen fra Universitetet i Michigan kom inn bedre enn forventningene i markedet. I april lå forbruker sentimentet på 87,1 poeng. Ifølge Marketwatch ventet økonomene at indeksen skulle komme på 85 poeng.

Rammet av høyere energipriser og svakere boligmarked falt veksten i den amerikanske økonomien. Bruttonasjonalproduktveksten i første kvartal lå på 1,3 prosent i USA. Det et den svakeste veksten på fire år, viser tall fra de amerikanske myndighetene.

Økonomene ventet i forkant at veksten til bruttonasjonalprodukt skulle være på 1,8 prosent.

Økte arbeidskostnader
Samtidig som veksten falt øker arbeidskostnadene. En indeks som måler det bedriftene betaler de ansatte i lønn og andre godtgjørelser økte med 0,8 prosent i første kvartal. Økonomene hadde ventet en oppgang på 1 prosent.

Etter den svake veksttakten i USA falt dollaren. Euroen har aldri vært høyere målt mot den amerikanske valutaen og koster nå 1,3659 dollar.

Olje opp
Oljeprisen stiger på bekymringer på tilbudssiden. Problemer og brann ved et raffineri i USA og faren for streik ved oljeinstallasjoner i Europa gjør at markedet fokuserer på forsyningssiden av bensin og annen drivstoff.

Onsdag viste den ukentlige lagerrapporten at bensinlagrene falt mer enn ventet i forrige uke, og dette legger press på bensinprisen i forkant av kjøresesongen i USA. Fra begynnelsen av mai setter amerikanerne seg bak rattet og kjører uendelig mye. Da stiger både forbruk og etterspørsel av bensin.

Ved råvarebørsen i New York omsettes frontkontraktene på WTI-olje for nærmere 65 dollar fatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.