*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street spent på pakken

Foto: (Scanpix)

USA-investorene har blikket fast rettet mot forventede støttetiltak.

09.02.09 22:46

Utsettelsen av presentasjonen av Obama-administrasjonens finansielle redningsplan setter nervene til investorene i helspenn, og USA-børsene var avventende mandag.

Til slutt endte de ledende indeksene praktisk talt uendret.

Den høyt ventede presentasjonen skulle opprinnelig finne sted mandag morgen amerikansk tid, men er nå utsatt med ett døgn i det Obama-administrasjonen jobber på spreng med å komme til enighet med Kongressen om den store finanspakken.

Senatet diskuterer nå en budsjettpakke på 827 milliarder dollar. Representantenes hus har allerede vedtatt en versjon på 819 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge Bloomberg News dreier de siste forhandlingene seg om tiltakene og instrumentene rettet spesielt mot å stabilisere finanssektoren. Det ventes en endelig avstemming i Senatet tirsdag.

Aksjer i store amerikanske banker som Bank of America og Citigroup har vært ustabile de siste ukene på grunn av spekulasjoner om innholdet i den finansielle redningsplanen, og om det kommer en løsning som vil hjelpe bankene å fjerne råtne eiendeler fra balansen.

HTML EMBED

- Omfanget av arbeidet som trengs for å komme ut av denne krisen er så stort at vi lurer på om tiltakene vil være nok. Men det er vikig å få ting på plass raskt nå, sier forvalter Emmanuel Soupre i Neuflize OBC i Paris til Bloomberg News.

Bank of America steg mandag 12 prosent. Citigroup steg 1 prosent.

Også aksjer som ikke er banker, men som har viktige finansvirksomheter, har svingt mye, for eksempel konglomeratet General Electric. Mandat steg GE-aksjen 14 prosent, den beste dagen på flere tiår for denne aksjen.

Oljefall
Den amerikanske referansoljen WTI for levering i mars falt mandag 55 cent til 39,62 dollar på råvarebørsen i New York, og endte dermed under 40 dollar for første gang på nesten tre uker.

Brent-olje for mars-levering falt 18 cent til 46,03 dollar i London. Normalt har WTI kostet mer enn Brent, men den siste tiden har det vært motsatt, spesielt for kontrakter kort tid frem i tid.

Energiaksjene var, i likhet med det generelle markedet, lite endret mandag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,12% til 8.270,87

Nasdaq -0,01% til 1.591,56

S&P 500 +0.15% til 869,89

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag