NA24.no

Wall Street starter i pluss

Sist oppdatert:
Det amerikanske aksjemarkedet trosser bekymringene knyttet til skyhøy oljepris.

Det så lenge ut til at den rekordhøye oljeprisen ville tynge Wall Street onsdag ettermiddag. Investorene satset på en børsnedgang. Det viste handelen i futuremarkedet. Likevel åpner de amerikanske aksjene i pluss.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones stiger 0,13 prosent til 12.845,78 poeng, og får følge av Nasdaq-indeksen som stiger 0,59 prosent til 2.506,93 poeng. S&P 500-indeksen stiger 0,29 prosent til 1.417,51 poeng.

Økonomene begynner å uttrykke skepsis til utviklingen i oljemarkedet. Onsdag passerte råoljekontraktene 130 dollar fatet for første gang i historien. Markedet venter på de ukentlige oljelagertallene som slippes senere onsdag. Disse vil si noe om etterspørselsutviklingen og hvor godt rustet USA står i forkant av kjøresesongen. Dollaren svekker seg og forsterker oppturen i råvaremarkedet.

Les mer: - Oljeprisen bekymrer

Investorene reagerer positivt på at Time Warner skal skille seg fra kabel-tv-virksomheten Time Warner Cable. Det er nyheten om at de mottar 9,25 milliarder dollar i form av utbytte når de skiller ut virksomheten i et eget selskap som sender aksjen oppover. Samtidig øker de eierandelen i Time Warner Cable til 85,2 prosent.

Oppkjøpsbølgen fortsetter også. Corporate Express ønsker å kjøpe franske Lyreco. Det skriver Marketwatch. Kjøpesummen skal være på 2,7 milliarder dollar og det kan ødelegge oppkjøpsforsøket til Staples.

Aksjemarkedet venter ellers spent på referatet etter det forrige rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. Økonomene er på jakt etter signaler om den videre utviklingen for renten, og er spent på om det kommer noen avsløringer om nye synspunkter på kredittkrisen og utsiktene for inflasjonen.

Nå går det spekulasjoner om at de største investeringsbankene i USA har gått på en smell i andre kvartal. Denne gangen er det for å sikre seg mot ytterligere tap knyttet subprimekrisen som koster dyrt. Wall Street Journal skriver at de største meglerhusene må ta store nedskrivninger som følge av sikringskontrakter som er blitt verdiløse etter aksjeoppturen i andre kvartal.

Blant de verste skal være Lehman Brothers som kan komme til å nedskrive et papirtap på hele 2 milliarder dollar. Morgan Stanley trekkes også frem, mens Goldman Sachs og Merrill Lynch skal ha mindre tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere