*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street stiger fra start

Foto: (Scanpix)

Børsoppgangen i Europa smitter over på de amerikanske børsene.

01.07.09 15:46

De amerikanske børsene åpnet positivt onsdag i det olje og andre råvarepriser henter seg inn etter gårsdagens nedgang.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,74 prosent til 8.509,43 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq er opp 0,62 prosent til 1.845,23 poeng. Den brede S&P 500 er opp 0,50 prosent til 923,95 poeng.

Svake jobbtall
Stemningen falt imidlertid litt i forkant av åpningen etter at sysselsettingsrapporten ADP ble lagt frem en time før åpning. Den viste et større fall enn ventet i juni. Rapporten viste at 473.000 stillinger forsvant fra lønningslistene innen privat næringsliv i USA i løpet av juni. Økonomene forventet på forhånd at rapporten ville vise et sysselsettingsfall på 395.000 i mai, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Jeg tror det vi kommer til å se igjen og igjen er at ledighetstallene er den siste indikatoren som kommer til å snu. Det betyr ikke at ting ikke vil bli bedre, men det betyr at innen det snur vil en bedring av økonomien våre langt mer åpenbar enn det er akkurat nå, sier sjefen for LibertyView Capital Management i New York, Rick Meckler, til Reuters.

Torsdag kommer den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra de amerikanske myndighetene. Her venter økonomene at sysselsettingen vil falle med 359.000 og at ledigheten vil stige til 9,6 prosent fra 9,4 prosent.

Boligsalg og innkjøpssjefstatistikk
Dagen blir krydret med ferske nøkkeltall fra amerikansk økonomi. Senere på dagen legges junitall for ISM innkjøpssjefsindeksen for industrien hvor det er ventet oppgang fra forrige måned.

Ferske tall fra det amerikanske boligmarkedet kommer det også. De såkalte pending home sales, boligsalg hvor endelig overtakelse ennå ikke har funnet sted, er ventet å vise en vekst på 0,5 prosent i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.