*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street stiger fra start

NEW YORK STOCK EXCHANGE ligger i Wall Street i hjertet av finansdistriktet i New York City. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Sterke BNP-tall og sentralbanksignaler i fokus.

25.09.15 15:37

Det lå an til en positiv avslutning på uken for amerikanske børser, mens investorene fordøyer nye nøkkeltall og sentralbanksignaler.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 1,1 prosent, S&P 500 stiger 0,7 prosent og Nasdaq er opp 0,7 prosent.

I andre regioner er børsene i London, Frankfurt og Paris opp mellom 2,7 prosent og 3,8 prosent.

Den amerikanske sentralbankens rentesetting har vært en kilde til uro i markedene. Avgjørelsen om ikke å heve renten ved forrige korsvei bidro til usikkerhet om styrken i amerikansk og internasjonal økonomi.

Torsdag uttalte sentralbanksjef Janet Yellen at utsiktene er gode for amerikanske økonomi og gjentok at det ligger an til en renteøkning i år.

- Når Fed ikke høynet renten startet alle å bekymre seg over om de visste noe vi ikke visste om økonomien. Det vi hørte i går fra Yellen bekreftet at det kun var en hårfin avgjørelse. De er fortsatt i rute, sier sjef valutasjef Andreas Koester i UBS Global Asset Management til The Wall Street Journal.

Før børs viser den siste revideringen av tallene for økonomisk vekst i USA i andre kvartal en sterkere utvikling enn tidligere estimert.

BNP-veksten i kvartalet ble revidert opp til annualiserte 3,9 prosent fra 3,7 prosent, også sterkere enn ventet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.