*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street-topper tjente 2,5 milliarder kroner - takket være Trump

TJENER FETT: Jamie Dimon (t.v.), sjef for JP Morgan Chase, og Lloyd Blankfein, sjef for Goldman Sachs. Foto: Scanpix

Mennene som styrer to av Wall Streets største banker, tjente i fjor over 150 millioner dollar, eller 1,2 milliarder kroner, hver.

24.07.17 13:00

Børsfesten etter at Donald Trump ble valgt til president i fjor, har gitt gode tider for to av de aller fremste finansmennene i verden.

Jamie Dimon, konsernsjef i USAs største bank, JP Morgan Chase, og Lloyd Blankfein, konsernsjef for den berømte og beryktede investeringsbanken Goldman Sachs, fikk i fjor økt verdien av deres aksjer- og opsjoner i selskapene de leder med over 150 millioner dollar. Omregnet i norske er dette rundt 1,2 milliarder kroner. Til sammen tjente de to Wall Street-toppene 314 millioner dollar, rundt 2,5 milliarder kroner.

Det er Financial Times som omtaler saken.

Les også: Omstridt Statoil-topp slutter - får 33 millioner

Inntektsfesten skyldes blant annet valget av Donald Trump til president i USA. Etter at han ble valgt til president 9. november, steg amerikanske bankaksjer kraftig, noe som utløste fete bonusutbetalinger for Blankfein og Dimon. For eksempel steg aksjekursen til Goldman Sachs 24 prosent i løpet av de siste sju ukene av 2017.

Les også: Toppledere tjener elleve ganger så mye

I snitt tjente banksjefer for internasjonale banker fire millioner dollar i fjor, det vil si rundt 32 millioner kroner.

Har du fått med deg denne videoen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag