NA24.no

Wall Street venter på Ben

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Aksjemarkedet i USA vil følge nøye med på rentemøtet i USA.

Tirsdag fikk de amerikanske børsene et lite løft på sterke boligtall. Onsdag var det duket for en mer forsiktig start.

NA24 - din næringslivsavis

Teknologiaksjene har fått den beste starten på Wall Street. Nasdaq-indeksen stiger 0,10 prosent til 2.411,21 poeng. Den brede S&P 500-indeksen henger noe etter, men stiger 0,09 prosent til 1.412,04 poeng. Industriindeksen Dow Jones faller 0,16 prosent til 12.268,39 poeng.

Det amerikanske aksjemarkedet venter spent på sentralbanksjef Ben Bernanke i USA. Onsdag er det klart for utfallet fra et to dager langt rentemøte. Forventningene i markedet går på at renten forblir urørt. Spenningen er knyttet til hva Bernanke vil si om inflasjonen og den økonomiske utviklingen.

Sentralbanksjefen kan også røpe hva de i FED forventer om den videre skjebnen til renten. Flere økonomer tror det kan snart være duket for en rentenedgang i USA, hvis ikke økonomien løfter seg fra dagens bunn.

Meglerkjempen Morgan Stanley bedret resultatet med 70 prosent i første kvartal. Resultat steg til 2,67 milliarder dollar tilsvarende 2,51 dollar per aksje i første kvartal. Sammenlignet med tilsvarende periode året før lå resultatet på 1,57 milliarder dollar tilsvarende 1,48 dollar per aksje.

I snitt lå analytikerne inn med et resultat per aksje på 1,88 dollar og en omsetning på 9,42 milliarder dollar, viser estimater innhentet av Thomson First Call.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere