*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street venter på rentehint

VENTER PÅ RENTESIGNALER: Pilene peker mot en positiv start på Wall Street onsdag. Foto: Spencer Platt (Scanpix)

Oppgang på USA-børsene.

18.11.15 15:43

Mens investorene venter på referatet fra sentralbankens seneste rentemøte pekte pilene mot en positiv start på Wall Street onsdag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,40 prosent, S&P 500 stiger 0,41 prosent og Nasdaq er opp 0,38 prosent.

Med en mulig renteøkning på trappene i desember fra den amerikanske sentralbanken, vil investorer på jakt etter rentesignaler saumfare møtereferatet som slippes klokken 20 norsk tid.

Analytikerne tror på renteøkning
- Vi vil se på referatet med stor interesse for å se hva tonen er, og for å se om overbevisningen til å starte innstramming-syklusen er der, sier aksjesjef Andrew Parry i Hermès Investment Management til The Wall Street Journal.

Siden finanskrisen i 2008 har Federal Reserve holdt nøkkelrenten i tilnærmet null, og ikke siden 2006 har Fed høynet renten.

Etter det siste Fed-møtet i oktober kom det en positiv overraskelse fra det amerikanske arbeidsmarkedet, med både utvikling i sysselsetting og lønnsvekst sterkere enn konsensusforventningen, påpeker Handelsbanken i en morgenrapport.

- Som følge av dette venter nå et flertall av analytikerne en renteheving i desember, og flere av medlemmene i Feds pengepolitiske komite (FOMC) har den siste tiden hintet om at dette er en mulighet. Det skal altså noe til for at Fed-referatet endrer den gjeldende markedsoppfatningen, mener sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken.

Skuffende boligtall
Før børs er det publisert en oppdatering fra det amerikanske boligmarkedet. Igangsettingen av nye boliger falt til en årlig takt på 1,06 million boliger i oktober, noe som også skuffer i forhold til forventningene.

I andre regioner er samleindeksen Stoxx Europe 600 ned 0,1 prosent.

I oljemarkedet stiger prisen på amerikanske lettolje 1,6 prosent til 41,3 dollar per fat, før ny oljelagerstatistikk slippes i ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag