NA24.no

Wall Street venter på signalene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Innholdsrik dag på makrofronten i USA.

Det amerikanske aksjemarkedet peker i begge retninger i forkant av at handelen åpner i New York. Investorene satser på nedgang i det brede markedet, mens teknologiaksjene kan holde seg bedre.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren er ned 0,12 prosent, mens Nasdaq-futuren stiger 0,04 prosent. Dow Jones Indicative faller 1,19 prosent. Mandag holdt markedet stengt på grunn av «Memorial Day».

Den europeiske storbanken UBS varsler at de kan komme til å ta et rekord stort tap relatert til eiendomsinvesteringer utenfor USA. Allerede har den sveitsiske banken inngått en avtale om å selge unna 22 milliarder dollar med verdipapirer knyttet mot subprime, og andre boliglånstrukturerte obligasjoner. Kjøper er BlackRock, som får et lån fra UBS på 11,25 milliarder dollar, skriver Marketwatch.

Nå kan UBS ta ytterligere tap, men denne gangen gjelder det investeringer knyttet til eiendom utenfor Nord-Amerika. Tapene knyttet til posisjoner i eiendomsmarkedet utenfor USA kan øke advarer banken.

Aksjemarkedet venter spent på makrotall fra USA. Blant annet er det knyttet forventninger til hvordan forbrukertilliten utvikler seg. Økonomene venter at tilliten vil falle videre etter og hva vist nedadgående tendenser de siste månedene.

Salgsutviklingen av nye boliger vil også vies mye oppmerksomhet. Bolig- og eiendomsmarkedet i verdens største økonomi er inne i en krise og har medført seg mye elendighet i verdens finansmarkeder. Økonomene venter en liten nedgang i salgstakten av nye boliger.

Boligprisindeksen Case-Shiller slippes også tirsdag ettermiddag. Den vil kunne gi en indikasjon på hvordan prisbildet i USA utvikler seg. Indeksen følger hvordan boligprisene forløper i de største byene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere