NA24.no

Wall Street ventes opp

Sist oppdatert:
En rekke oppkjøp er ventet å prege børsene i New York mandag. Les mer her:

Dow Jones ligger an til å starte dagen opp 0,33 prosent. Teknologiaksjene på Nasdaq-indeksen peker opp 0,58 prosent, mens de mer brede aksjene på S& P 500-indeksen indikeres opp 0,50 prosent.

De amerikanske aksjene ligger an til å følge den gode utviklingen i Europa og Asia. I Japan rådet et lite rally etter at det ble kjent at den forventede rentehevingen kan bli utsatt.

En rekke oppkjøp ligger an til å prege dagens handel på Wall Street. I første kvartal og slutten på fjoråret var det enormt mange gigant oppkjøp. Tendensen virker å fortsette inn i andre kvartal.

Det franske kommunikasjonsutstyrsleverandøren Alcatel meldte søndag at de kjøper den mindre amerikanske rivalen Lucent Technologies. Alcatel blar opp hele 13,4 milliarder dollar for Lucent, og skal innfusjonere begge selskapene. Det nye selskapet blir dermed langt sterkere posisjonert til å møte konkurransen fra blant annet Cisco Systems.

General Motors melder at de har solgt finansieringsenheten til Cerberus Capital Management. Cereberus har med seg Citigroup og japanske Aozora, og blar opp 14 milliarder dollar for finansieringssatsingen til General Motors.

Markedet venter spent på enkelte indikatorer over forventningene i USA. Dagen makrotall er blant annet ISM-tallene for tjenestesektoren i mars.

Ellers kan den stigende oljeprisen være med på å legge en demper på den amerikanske handelen. Uroen rundt Irans atomprogram bidrar til å sende oljeprisen videre opp mandag ettermiddag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere