*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street ventes uendret

USA-indeksene ventes å åpne rundt nivået de endte på etter fallet i går.

Situasjonen i Midtøsten sendte i går oljeprisen til nytt rekordnivå. På råvarebørsen Nymex i New York ble et fat olje omsatt til rekordprisen 78,40 dollar i går. I dag omsettes et fat nordsjøolje i London til 77,46 dollar, opp 1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Rekordoljen sendte verdens børser ned i går og i dag. Industriindeksen Dow Jones falt 1,52 prosent, den bredere S&P 500-indeksen falt 1,3 prosent mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,73 prosent.

Viktige makrotall fra det amerikanske handelsdepartementet viser i dag en uventet negativ vekst på 0,1 prosent i detaljhandelen i juni. Det var i følge en Thomson Financial undersøkelse ventet en vekst på 0,4 prosent.

Detaljhandel utenom bilsalg kom inn som ventet med en vekst på 0,3 prosent.

Det er ventet at de tre toneangivende indeksene på Wall Street åpner rundt nivået de sluttet på i går.

Dow Jones Indicative faller 0,12 prosent, mens S&P 500-futuren er ned 0,01 prosent. Den teknologitunge futuren for Nasdaq-indeksen ligger 0,02 prosent lavere enn gårsdagens sluttkurs.

General Electric leverte kvartalsrapport før børsåpning på Wall Street i dag. Selskapet melder om et resultat per aksje på 47 cents for kvartalet, sammenliknet med et resultat per aksje for andre kvartal 2005 på 41 cents. Resultatet ble akkurat som ventet i følge en Thomson Financial undersøkelse blant 17 analytikere. Aksjen faller 1,13 prosent i førbørshandelen i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.