NA24.no

Wara utfordrer gjengene i hovedstaden


For en uke siden besøkte justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) politiet i Oslo der han ble orientert om situasjonen av blant andre politimester Hans Sverre Sjøvold. Nå varsler Wara kamp mot gjengene i hovedstaden.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
For en uke siden besøkte justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) politiet i Oslo der han ble orientert om situasjonen av blant andre politimester Hans Sverre Sjøvold. Nå varsler Wara kamp mot gjengene i hovedstaden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) varsler flere politifolk på nett for å bekjempe gjengkriminaliteten i Oslo

– Vi har kontroll, men klokken tikker, sier Wara til VG.

Han viser til at Oslo er en tryggere by enn andre storbyer på samme størrelse. Samtidig øker den registrerte kriminaliteten blant barn og unge for første gang siden 2012.

Det handler om gjenger som passer på «sine områder» og rekruttering til hasjsalg blant ungdom ned på ungdomsskoletrinnet.

Mens Waras forgjenger, Sylvi Listhaug, varslet at overgrep mot barn ville bli en av hennes fremste kampsaker, sier Wara at hans største bekymring er utviklingen med gjenger i Oslo.

– Når vi spør hvilke andre byer som har lyktes med dette, er svaret ingen. Det betyr at vi har en formidabel oppgave: Vi må lykkes med noe som ingen andre har lyktes med, sier Wara til avisen.

Wara lover ikke mer penger, men sier at det kan bli like vanlig med politipatruljer på nett som i gatene.

– Politiet har fått noen nye lovhjemler som de enda ikke har tatt i bruk, som går spesielt på dataovervåking og dataavlesning. Gjengene kommuniserer via internett og Facebook, og kan derfor flytte seg fort gjennom byen, sier Wara.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere