Warren Buffet har tro på USA i fremtiden

Foto: (Scanpix)

Tror på vekst i USA, men er mer usikker til Europeisk økonomi etter gjeldskrisen i Hellas.

31.10.11 00:23

Warren Buffet, en av verdens rikeste menn, har tro på Amerika og på aksjemarkedet. Og han kjøper nå aksjer og hele selskaper for store beløp gjennom sitt investeringsselskap Berkshire Hathaway. Sist måned kjøpte de Lubrizol Corp. for 9 milliarder dollar, og lastet opp med investeringer for ytterligere hele 7 milliarder.

-De rikeste bør betale mer
I et intervju med Chicago Sun-Times gjentok han det han har sagt tidligere, at han synes de rikeste burde betale mye mer skatt. Han har heller ingen problemer med å få et forslag om skatteøkninger oppkalt etter han selv.

- Det er en barndomsdrøm, sier han.

Buffet forklarer det er viktig at alle må bidra kampen for å redusere landets gallopperende gjeld, og at USA må være villig til å ofre enkelte trygdegoder og helsetilbud for de eldre, dersom de skal greie oppgaven. Han understreket at dersom myndighetene tar problemene på alvor i dag, vil USA fortsette med økonomisk vekst.

- Vi har ikke brukt opp vårt potensial, sier han.

- Mange mennesker betalte altfor mye for boligene sine. Når du bygger to millioner hus i året, og det kun er én million nye husstander, så betyr det naturligvis at etterspørselen synker, sier Buffet om eiendomsmarkedet i USA.

Enig med Obama
Den søkkrike investoren sier han støtter forslaget om refinansiering av lån for dem som hele tiden har betalt sine renter og avdrag i tide.

Buffet ser imidlertid ikke enda lyset i enden av tunnellen for eurokrisen.

- Bankene som sitter på greske obligasjoner har akseptert å ettergi halvparten av gjelden, men kommer andre til å godta de samme premissene i fremtiden? spør Buffet.

Til slutt, på spørsmål om hvorfor han støtter president Barack Obama (som han var i byen for å sanke pengestøtte til) så forklarte Warren Buffet at presidentens visjon for Amerika om like muligheter for alle, er mest lik hans egen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.