Warren Buffet kjøpte Duracell for 32 milliarder

Wal-Mart-kongen Warren Buffet (84) er en kjempe innen detaljhandel. Med dagens kjøp av den amerikanske batteriprodusenten Duracell vokser han enda litt mer på det feltet.

Wal-Mart-kongen Warren Buffet (84) er en kjempe innen detaljhandel. Med dagens kjøp av den amerikanske batteriprodusenten Duracell vokser han enda litt mer på det feltet. Foto: Bill Pugliano/Brian Gald (AFP/Flickr/Creative Commons)

Buffett kjøpte Duracell, Wal-Mart innfridde forventningene, mens oljekjempene falt på Wall Street.

13.11.14 22:57

Den gamle ringreven Warren Buffet (84), og hans selskap Berkshire Hathaway, sikret seg en gedigen skattefordel ved dagens oppkjøp av batteriprodusenten. «Et kupp», skriver Marketwatch.

Ifølge Forbes var han i 2012 verdens fjerde rikeste mann - med en formue på 306 milliarder kroner.

Men først:

Amerikanske børser åpnet i rolig tempo torsdag, mens investorene fordøyde nye kvartalstall - og oljeprisen falt på nytt.

I åpningshandelen er Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq opp rundt 0,2 prosent.

Før børs har detaljhandelskjempen Wal-Mart lagt frem resultater som innfrir forventningene, og belønnes med en oppgang på 3 prosent i åpningen.

På makrosiden viser den ukentlige oppdateringen over nye søkere til dagpenger en oppgang til 290.000 søkere i forrige uke, 12.000 flere enn i den foregående uken. Det er også høyere enn forventningene på 282.000, men likevel nær det laveste nivået på mange år.

Buffet kjøpte Duracell

Warren Buffetts selskap Berkshire Hathaway kjøpte batteriprodusenten Duracell fra Procter & Gamble i en avtale verdt 4,7 milliarder dollar.

Ifølge Bloomberg vil han med dagens handel, en såkalt «cash-rich split-offs», spare mer enn én milliard dollar i skatt.

Ifølge The Wall Street innebærer avtalen at Procter & Gamble får betalt i egne aksjer eid av Berkshire Hathaway, som også er femte største aksjonær. Verdien av aksjene er 4,7 milliarder dollar, tilsvarende nær 32 milliarder kroner.

- Jeg har alltid vært imponert av Duracell, som forbruker og som langsiktig investor i P&G og Gillette. Duracell er et ledende globalt merke med produkter av topp kvalitet, og vil passe bra innen Berkshire Hathaway, sier den legendariske investoren Buffett.

Salget av Duracell kommer etter at P&G i oktober uttalte at det var på utkikk etter en utgang fra batterivirksomheten, en del av en plan for et mer fokusert selskap og økt salgsvekst.

Duracell har et årlig salg på 2,2 milliarder dollar, men med treg vekst.

Nytt oljeprisfall

Oljekjempene på Wall Street som ExxonMobil (-0,75%), Chevron (-1,04&) og ConocoPhillips (-1,19%) har alle merket oljeprisfallet, men likevel endte indeksene på Wall Street i pluss.

Dow Jones endte opp 0,23 prosent til 17.652 poeng.

I Europa er de største børsene i rødt, mens oljeprisene faller på nytt. Den amerikanske lettoljen omsettes for 76,3 dollar per fat, det laveste siden 2011. Brentoljen handles for under 80 dollar per fat, det laveste siden 2010.

Kombinasjonen av svekket etterspørsel og rikelig med tilbud i oljemarkedet har bidratt til å senke prisene til et nytt lavere nivå. Spesielt har den amerikanske skiferevolusjonen satt sitt preg på markedet. USA produserer nå mer olje enn landet har gjort på flere tiår.

LES OGSÅ: Oljeprisen har stupt over 30 prosent - bensinprisen ned mindre enn 5 prosent

I tillegg hjelper det ikke at oljekartellet OPEC, med Saudi-Arabia i spissen, så langt ikke har vist tegn til å ville kutte produksjonen for å stabilisere prisene. Isteden har Saudi-Arabia, OPECs største produsent, kuttet prisene på oljeleveranser, noe som er blitt tolket som at landet heller vil forsvare markedsandelen enn et høyt prisnivå.

LES OGSÅ: Kraftig fall for oljeaksjene

Det store spørsmålet er hvorvidt OPEC vil kutte i produksjonen ved det neste møtet i slutten av november.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: +0,23% til 17.652 poeng

S&P 500: +0,05% til 2.039 poeng

Nasdaq: +0,11% til 4.680 poeng

Crude OIl (TWI): -3,61& til 74,39 dollar per fat

(For første gang på fire år har amerikansk lettolje falt under 75 dollar per fat).


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.