NA24.no

Warren legger ned meglerhuset

(NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er med tungt hjerte vi må gi slipp på 22 dyktige ansatte.

Nå er det klart at det er slutt for meglerhuset Warren Securities.

Tirsdag ble de 22 ansatte informert om situasjonen. Enten må det komme nye eiere innen uken, eller så blir det lagt ned.

Peter Warren, som er en av de største eierne av meglerhuset og har gitt det navnet, mener markedet har blitt annerledes siden finanskrisen.

- Det er ikke noe galt med markedet. Det har bare forandret seg. De større meglerhusene får i all vesentlig grad i dag sine inntekter fra corporate finance og kredittobligasjoner, sier Warren til Nettavisen NA24.

Konsesjonene vil bli innlevert og den operative virksomheten i selskapet vil bli avsluttet innen nyttår.

- Det er med beklagelse styret har kommet til denne konklusjonen. Det er store kostnader med å drive et profesjonelt meglerforetak, og vi har som et mindre nisjepreget foretak ikke lyktes med å skape lønnsom drift i et stadig mer krevende marked», sier styreleder Eivind Hadler-Olsen, i en melding.

Tapt over 100 millioner
De siste årene har fortjenesten på aksjemegling gått i kjelleren.

- De fleste tilbyr aksjemegling i dag for å betjene kundene og dermed beholde dem. Dette gjør det mulig å tjene penger på disse kundene på andre, mer lønnsomme områder. Når aksjemegling blir så lite lønnsom som i dag vil det bli stadig færre aktører. Når antall aktører blir lite nok vil konkurransen avta og kurtasjen igjen gå opp, sier Warren.

Tallenes tale viser at det er et knalltøft marked.

I perioden 2009-2012 tapte selskapet 106 millioner kroner etter skatt

- Når selskapet går med underskudd også i 2013, ser vi ingen annen utvei enn enten å finne mer egnede eiere eller legge ned denne delen av virksomheten, skriver han på sin blogg.

- Med tungt hjerte
Den kjente finansnestoren er selv mest involvert i forvaltningsselskapet Warren Capital, men slutten på meglerhuset betyr endringer i tilbudet.

- Dette betyr at vi som gruppe ikke lenger vil megle aksjer for våre kunder, påta oss corporate finance-oppdrag eller utføre de andre oppgavene som naturlig ligger under et meglerhus.

Her har han forsøkt å beskrive hva han føler om beslutningen på følgende måte.

- Selv om undertegnede ikke har noe med den daglige driften i Warren Securities å gjøre, bærer virksomheten mitt navn og det er med tungt hjerte vi må gi slipp på 22 dyktige ansatte i meglerhuset. Disse har jobbet hardt for oss, men ettersom det vedvarende ble tapt penger på driften, har vi valgt å avslutte virksomheten for vårt vedkommende.

Andre store eiere i Warren AS, som eier meglerhuset, er matmilliardær Stein Erik Hagen, bilmilliardær Harald Møller og eiendomsbaronen Jostein Tjelta.

Avviklingen vil ikke omfatte kapitalforvaltningsselskapet Warren Capital AS eller andre selskaper under Warren AS.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere