*Nettavisen* Økonomi.

Wega Mining holder Inata-planene

Gruveselskapet ser ut til å komme i mål med Inata-utbyggingen både tidsmessig og finansielt.

Det viser en oppdatering gruveselskapet har kommet med tirsdag. Selskapet har unngått større kostnadsoverskridelser og ser også ut til å ha tilgjengelig midler til å klare finansiering av prosjektet etter refiannsiering på tampen av fjoråret.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge oppdatering forventer Wega nå at prosjektkostnaden vil havne på 140 millioner dollar, hvorav 105 millioner dollar allerede er innbetalt. I tillegg kommer 3 millioner i reserve til uforutsette ting. Når det gjelder kontantbeholdning så var den ved nyttår på 41 millioner dollar, inkludert garantien fra hovedaksjonær Jan Haudemann Andersens Datum AS.

Ved forrige oppdatering som var per 30. september, så hadde prosjektet en kostnadsramme på 138 millioner dollar.

Marginen i selskapet er imidlertid ikke store for kostnadsoverskridelser. Ifølge selskapet kontantstrømsestimat vil selskapet i april ha en kontantbeholdning på kun 3,8 millioner dollar før selskapet i mai begynner å generere en positive kontantstrøm.

Wega mener også at de vil klare målet om produksjonsstart ved gullgruven i Burkina Faso, som er satt til april 2009.

Anlegget er nå 45 prosent ferdigstilt, og selskapet understreker at det fortsatt er risikomomenter tilknyttet ferdigstillelsen i den kommende perioden. Teknisk konstruksjon og innkjøp er nær fullført, mens fabrikasjon og leveringer har nådd 85 prosent av totalen.

- Wega Mining ASA har i perioden oktober til slutten av desember redusert lete resurssene i Guinea, Mali og Burkina Faso, samt drift- og administrasjons personale i Canada og Norge, i henhold til planlagte reduksjoner tidligere annonsert, skriver selskapet om den øvrige virksomheten i konsernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.