Gå til sidens hovedinnhold

WhatsApp-sjef slutter etter Facebook-krangel om personvern

WhatsApp ble bygget med tanke på personvern og null reklame. Nå vil Facebook endre dette. Derfor slutter sjefen Jan Koum.

- Det har vært en utrolig reise siden Brian (Acton) og jeg startet WhatsApp og det har vært en utrolig reise med noen av de beste folka. Men det er på tide å gå videre, skriver administrerende direktør Jan Koum på sin Facebook-profil (se nederst i saken).

Les også: Facebook straffes hardt for misbruk av personopplysninger

Koum solgte WhatsApp til Facebook i 2014 for 19 milliarder dollar (cirka 152 milliarder kroner etter dagens kurs) og fortsatte i Facebook som administrerende direktør for WhatsApp og medlem av ledergruppa i Facebook.

Washington Post skrev mandag at han planla å trekke seg på grunn av uenigheter om bruken av data fra WhatsApp. Facebook ønsker å tjene penger på personlige data fra WhatsApp, og gjøre krypteringen svakere, sier kilder nær diskusjonene til avisen.

Koum lovet WhatsApp-brukerne å beskytte deres personvern etter Facebook-overtakelsen, og fulgte opp sine løfter i 2016 med forbedret kryptering.

I følge Washington Post ble diskusjonene rundt personvern internt i Facebook, og opp mot WhatsApp, aktualisert etter at det ble avslørt at Facebook hadde solgt enorme mengder data om sine brukere til blant andre Cambridge Analytica.

Les også: Slik får du vite om Facebook-kontoen din kan ha blitt misbrukt

Koum sier at han nå skal bruke mer tid på sine lidenskaper, blant annet å samle på luftavkjølte porscher.

Les også

5 Whatsapp- hacks du bør kunne

Kommentarer til denne saken