NA24.no

Widvey får karantene

Sist oppdatert:
Tidligere olje- og energiminister Thorild Widvey får seks måneders karantene før hun får begynne som styremedlem.

Widvey er blitt valgt inn som styremedlem i seks selskaper etter at hun sluttet som olje- og energiminister, og karanteneutvalget har behandlet alle styrevervene, skriver Dagens Næringsliv.

Halvt år
Konklusjonen er at hun ilegges karantene i Aker Drilling og Reservoir Exploration Technology, og får derfor ikke tiltre sine styreverv der før 17. april 2006.

- Det er en form for synsing som ligger tilgrunn for avslaget, sier Widvey til avisen, men ønsker ikke å polemisere mot det.

Nøye vurdert
Widvey har fått tillatelse til å sitte i andre styrer innen ojlebransjen. Leder av karanteneutvalget, advokat Endre Skjørestad, sier at hvert enkelt verv blir vurdert.

- Vi foretar konkrete vurderinger på bakgrunn av den informasjon vi får fra søker, vi undersøker hva de enkelte selskaper driver med og vi henter selv inn opplysninger. Når vi foretar en vurdering, er det viktig for oss i hvilken grad vedkommende politiker har fått informasjon som kan komme et spesifikt selskap til gode, sier Skjørestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere