NA24.no

Wii gjør kirurger stødig på hånden

(Nintendo)
Sist oppdatert:
Nå slipper kirurgene å trene på levende mennesker.

(Spillmagasinet): - Et av problemene vi har hatt gjennom tidene er at vi ikke har hatt noen metode for å lære kirurger kirurgiske ferdigheter utenfor operasjonsrommet, sier kirurg Mark Smith til News8austin.com. Han har utviklet en metode som bruker Wii til å trene opp nye kirurger, men hadde aldri trodd at han kom til å bruke spill i sin jobbhverdag:

- Jeg hadde aldri trodd at jeg ville jobbe med spill i så stor grad. Vi har kirurgiske simulatorer, men dette har tatt det til et helt nytt nivå, hvilket er veldig spennende, sier Smith.

Simulatorene som brukes i kirurgitrening er veldig dyre, og kan sammenliknes med flysimulatorene som brukes for å lære opp piloter. Smith er derfor veldig fornøyd med å kunne bruke rimelige spillkonsoller i treningen istedenfor:

- Dette gir oss en mye rimeligere måte å trene finmotorikken som kirurger trenger når de opererer, forteller Smith.

Wii-kontrolleren bygges inn i en anretning og forskere har funnet ut at medisinstudentene ved å spille har forbedret ferdighetene på enkelte operasjonsteknikker med opp til 50%. De ble også mer effektive, flinkere til å unngå feil og fikk mykere bevegelser.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

354 spill for prisen av 1!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere