*Nettavisen* Økonomi.

Wikborg Rein stakk av med talentpris

Kaare Andreas Shetelig, leder av Wikborg Rein advokatkomite, mottok prisen fra næringsminister Monica Mæland. Foto: Monica Kvale

- Vi har jobbet målrettet mot dette, sier Ola Ø. Nisja.

Det er tredje året på rad at Advokatforeningen delte ut den gjeve talentprisen torsdag kveld. Juryen har i år valgt å vektlegge selskaper som har gjort internasjonal suksess og som er forberedt på endringer i advokatmarkedet.

Og det var advokatfirmaet Wikborg Rein som gikk hjem med prisen torsdag.

- Talentutvikling er noe vi har jobbet målrettet mot, så det er kjempe gøy å vinne, sier Ola Ø. Nisja, rekrutteringsansvarlig i Wikborg Rein til Nettavisen.

- Positiv drivkraft om dagen
Næringsminister Monica Mæland delte ut prisen til årets vinner.

Juryen skal ha påpekt det internasjonale perspektivet som en av grunnene til at Wikborg Rein gikk av med seieren i dag.

- Vi har en positiv drivkraft i firmaet om dagen. Det har gått veldig bra i det siste. I tillegg til det internasjonale perspektivet har vi vært veldig tydelige på at vi satser på fag. Jussen står helt sentralt i vår virksomhet. Det tror vi tiltrekker seg talenter. Man vil jo gjerne være der de flinkeste er, og det er det stedet vi skal være, sier Nisja.

Juryen ønsket også at selskapet som fikk talentprisen skulle være norsk. Wikborg Rein var det eneste norske advokatfirmaet med internasjonal tilstedeværelse. Kontorene i utlandet skal være viktige lytteposter for internasjonale trender og ikke minst sentrale i firmaets program for talentutvikling.

- Vi har til en hver tid over 20 advokater som er utplassert ved våre kontorer for kortere og lengre tidsrom. Et utenlandsopphold fir advokatene en unik innsikt i internasjonale forhold og en god kulturforståelse. Ikke minst er det god trening å konkurrere med de beste, sier Nisja.

Skattekspertene til Wikborg Rein blogger for Nettavisen. Les bloggen her.

Endret marked
Norsk næringsliv kjøpes opp, flytter ut, fusjonerer og blir stadig mer internasjonalt. Med kontorer, kunder og samarbeidspartnere over hele verden følger behovet for advokater som ikke bare kjenner andre lands lovverk, mens også disse landenes forvaltningspraksis, forretningspraksis og kulturelle koder. Denne utviklingen møter en advokatbransje som i generasjoner har vært dominert av menn - mens flertallet av ferske advokater nå er kvinner.

- Fremtidens advokatkontor får jevnere kjønnsbalanse og blir mer flerkulturelt. Kampen om de juridiske talentene er allerede veldig sterk, men mange må strekke seg ytterligere for å være attraktive i kampen om hodene, sier Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, i en melding til Nettavisen.

På grunnlag av denne nye virkeligheten i advokatverden valgte juryen i år å vektlegge et norsk advokatfirma som har gjort suksess internasjonalt.

- Konkurransen om talentene tror jeg fremmer god personalpolitikk, ambisiøs talentutvikling, kreative belønningssystemer og nye karrieremuligheter. fremover vil vi se stadig nye løsninger for å gjøre det enklere å forene jobb og fritid. Morgendagens advokater kan nok oppleve at arbeidsgiver tilbyr profesjonell hjelp til husvask og matlaging, sier Smith.

Wikborg Rein ser ikke på dette som en utfordring, men heller en utvikling i markedet.

- Det er noe vi må forholde oss til. Kvinneandelen blant advokatene er høy hos oss, og det er en forskjell fra bare noen tiår tilbake i tid. Det gjør helt sikkert at tjeneste vi leverer blir bedre og arbeidsmiljøet blir bedre. Det er helt riktig at advokatmarkedet internasjonaliseres. Våre tjenester blir mer internasjonalt rettet og vi må forholde oss til et større marked. Det er noe advokatbransjen må forholde seg til. De som tidlig bygget opp Wikborg Rein så dette og etablerte utenlandskontorer. Dette har vært en satsning for oss i alle år, sier Nisja.

De nominerte til talentpriskonkurransen var:

Wikborg Rein & Co. Advokatfirma DA
Ernst & Young Advokatfirma AS
Advokatfirmaet Selmer DA
Advokatfirmaet Wiersholm AS
Brækhus Dege Advokatfirma DA

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag