NA24.no


Rederiet Wilh. Wilhelmsen ASA tar en milliardavsetning i tredje kvartal. Her styreleder Thomas Wilhelmsen Wilh. Wilhelmsen ASA.
Rederiet Wilh. Wilhelmsen ASA tar en milliardavsetning i tredje kvartal. Her styreleder Thomas Wilhelmsen Wilh. Wilhelmsen ASA. Foto: Wilh. Wilhelmsen ASA

Wilhelmsen setter til side milliardbeløp i kartelletterforskning

Sist oppdatert:
Rederiet tar avsetning på 1,7 mrd.

Rederiet Wilh. Wilhelmsen ASA fikk inntekter på 558 millioner dollar i tredje kvartal, mot 650 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

I kvartalet tar rederiet en avsetning på 200 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,7 milliarder kroner.

Det bidrar til et negativt driftsresultat på 134 millioner dollar, mot et resultat på 66 millioner dollar i fjor.

Avsetningen tas i forbindelse med en pågående etterforskning av ulovlig kartellsamarbeid i to av konsernets Joint Venture-selskaper, Wallenius Wilhelmsen Logistics og EUKOR Car Carriers, eid med henholdsvis 50 og 40 prosent av Wilhelmsen.

- Vi ser det som forsvarlig å gjøre en avsetning nå, sier Wilhelmsen-sjef Jan Evyin Wang i en kommentar.

- På grunn av den konfidensielle naturen i de pågående prosessene, kan vi ikke gi noen ytterligere detaljer. Vi forventer imidlertid noe klargjøring i fjerde kvartal 2015 og 2016. Fremdriften i jurisdiksjonene er forskjellig, noe som betyr at det endelige utfallet er usikkert og prosessene vil fortsatt ta tid, fortsetter Wang.

Før skatt endte underskuddet på 207 millioner dollar, mot et overskudd på 57 millioner dollar i fjor.

Styret har vedtatt å betale et utbytte på 0,50 kroner per aksje, tilsvarende 13 millioner dollar. Det lave utbyttet skyldes svakere resultater i driftsselskapene og etterforskningen, skriver selskapet. 

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere