*Nettavisen* Økonomi.

WTC-tårn i det blå

Forhandlingene mellom utviklerne av tomta der World Trade Center stod og myndighetene i New York ble avbrutt onsdag, uten at partene hadde kommet til enighet.

15.03.06 10:26

Uenigheten dreier seg om hvem som skal konstruere hvilke bygninger på «Ground Zero.»

Havnemyndighetene i New York og New Jersey eier tomta der Tvillingtårnene ble angrepet og ødelagt 11. september 2001. Eiendomsutvikleren Larry Silverstein har en kontrakt på bruk av området som varer i 99 år og ble undertegnet to måneder før angrepene, melder Reuters.

«Frihetstårn»
Guvernøren i New York, George Pataki, hadde opprinnelig gitt partene frist til 14. mars for å komme til enighet om hvordan gjenoppbyggingen kunne fremskyndes.

Silverstein har kommet på kant med Havnemyndighetene og byen om prosjektet med å bygge fire kontorbygninger med et 541 meter høyt «Frihetstårn» i midten. Dette vil bli en av verdens høyeste bygninger. Kostnaden for hele prosjektet er anslått til 7,3 milliarder dollar.

Forsikring
The New York Times melder at de to partene diskuterte et tilbud fra Havnemyndighetene om å ta over byggingen av Frihetstårnet, som er anslått å koste 2,3 milliarder dollar. Partene er også uenige om hvordan prosjektet skal finansieres.

Silverstein fikk 4,6 milliarder dollar i forsikringsutbetalinger etter angrepene, og har fortsatt å betale omkring 10 millioner dollar i måneden i leie i tillegg til andre utgifter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.